Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Valioliiga

Myös Valioliigan Chelsea suurissa Venäjä-vaikeuksissa

Roman Abramovitš pääomistaja Chelsea
AOP

Myöskään Englannin Valioliiga ei ole säästynyt Venäjä-kohuilta Ukrainan-sodan yhteydessä. Yksi kiirastulen keskellä kamppaileva vaikuttaja on Chelsean omistaja Roman Abramovitš.

Brittilehti Daily Mailin artikkelin mukaan sijoittajat valmistelevat ostotarjouksia ostaakseen 1,5 miljardin punnan arvoisen Chelsean sen pääomistajalta, venäläiseltä Roman Abramovitšiltä. Kauppahuhujen taustalla on epävarmuus Abramovitšin tulevaisuuden mahdollisuuksista Isossa-Britanniassa ja uusien Venäjä-pakotteiden vaikutuksista seuraan.

Abramovitš kuuluu oligarkkina Venäjän presidentin Vladimir Putinin lähipiiriin ja Britannian hallitus on vaatinut miljardöörin sanktioimista Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Ison-Britannian pääministeri Boris Johnson asetti Venäjää vastaan aiemmin tällä viikolla ankaran pakotepaketin, mutta Abramovitš on toistaiseksi välttynyt rangaistuksilta. Mediatietojen mukaan Chelseaa on jo lähestytty ostoaikeissa, mutta seura itse on kieltäytynyt kommentoimasta asiaa.

Työväenpuolueen kansanedustaja Chris Bryant väitti aiemmin tällä viikolla, ettei Abramovitš ole kelvollinen omistamaan Chelseaa, ja sanoi, että hallituksen pitäisi takavarikoida hänelle kuuluvaa omaisuutt Isossa-Britanniassa väitettyjen korruptioyhteyksien vuoksi.

Bryant sanoi vaativansa Abramovitšia ja toista miljardööriä Ališer Usmanovia, entistä Arsenalin osaomistajaa, tekemään nyt täysin selväksi, että he vastustavat laitonta hyökkäystä Ukrainaan.

– Heidän pitäisi asettua jonoon TV-kameroiden eteen sanoakseen, että “Jumalan nimessä, tätä ei saisi tapahtua. Muuten päättelemme, että he ovat edelleen Putinin kintereillä.

Abramovitš on käytännössä saanut asumiskiellon Lontoossa. Hän peruutti hakemuksensa brittiläistä Tier 1 -sijoittajaviisumia varten vuonna 2018, kun hän ilmoitti hakemuksensa viivästymisestä venäläisiä oligarkkeja kohtaan suunnatun kritiikin vuoksi Sergei Skripalin ja Julia Skripalin myrkkyhyökkäysten yhteydessä.

Maahanmuuttoviranomaisia ​​on tietojen mukaan ohjeistettu tekemään mahdottomaksi Abramovitšin asettumisen Isoon-Britanniaan. Hänen tapauksensa kerrotaan käsittelevän sisäministeriön “Erikoistapausten yksikkö”.

Brittikansanedustajat nimesivät Abramovitšin tiistaina yhdeksi niistä 35 oligarkista, jotka Venäjän oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi on määritellyt yhdeksi presidentti Putinin johtaman kleptokratian avaintekijöistä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Valioliiga