Seuraa meitä:

Valioliiga

Teemu Pukin Norwichilla pakkovoiton paikka Valioliigassa – “Edellisestä aikaa jo liian kauan!”

Norwich vs. Southampton Teemu Pukki laukoo
AOP

Valioliigan 27. ottelukierros käynnistyy perjantaina yhdellä ottelulla, kun uudet omistajat kesken kauden saanut Southampton saa vastaansa Teemu Pukin edustaman Norwichin. Southampton lähtee otteluun isona suosikkina, mutta vierasjoukkue tarjoaa varmasti kovan haasteen kymmeneltä alkavassa näytelmässä.

Valioliigassa pelataan isoista pisteistä perjantaina. Mikäli Southampton häviää kotonaan Norwichille voi joukkue käytännössä haudata haaveet paikasta eurokentillä ensi kaudeksi. Voitolla sen sijaan Southamptonin ero kapenee merkittävästi seitsemättä sijaa hallussaaan pitävään West Hamiin, ja kaikki on edelleen omissa käsissä.

Teemu Pukin edustama Norwich on sarjassa tällä hetkellä viimeisenä pisteen Watfordia perässä. Norwichin ero 17. sijaan on tällä hetkellä viisi pistettä. Tätä sijaa pitää hallussaan vahvistunut Newcastle, joka on tämän vuoden puolella voittanut viidestä Valioliiga-kamppailusta kolme ja kahdesta muusta on tullut tasapeli.

Southampton tulee perjantain tärkeään otteluun neljän ottelun pisteputkessa. Viimeksi joukkue on kokenut tappion Wolvesin vieraana tammikuun puolivälissä, kun Wolves oli 3-1 -lukemin parempi kotonaan. Helmikuussa Southampton on pelannut kolme ottelua Valioliigassa ja onnistunut voittamaan niin Tottenhamin kuin Evertoninkin, mutta taipui Manchester Unitedin vieraana tasapeliin. Joukkueen paras maalintekijä on tällä kaudella ollut kapteeni James Ward-Prowse kuudella osumalla yhdessä skottihyökkääjä Che Adamsin kanssa.

Southamptonin vieraaksi tuleva Norwich on tällä hetkellä kahden ottelun tappioputkessa. Norwich on kohdannut edellisissä otteluissa Liverpoolin vieraissa ja Manchester Cityn kotonaan, ja näistä on tuloksena tappiot maalierolla 1-7. Ennen kahta tappiota Norwichin vuosi 2022 on ollut vahva, sillä Valioliigassa tuloksena on ollut kaksi voittoa, tasapeli ja tappio. Esimerkiksi joulukuussa joukkue hävisi kaikki viisi kamppailuaan. Suomalaishyökkääjä Pukki on joukkueensa paras maalintekijä kuudella osumalla.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen. Norwich juhli kotiottelussa 2-1 -voittoa marraskuun lopulla. Tuolloin Pukki ja Adams osuivat. Kotijoukkueen voittomaalista vastasi reilu kymppi ennen loppua puolustaja Grant Hanley. Southamptonin kotikentällä Norwich on viimeksi juhlinut voittoa Mestaruussarjassa vuonna 2008, joten Norwichin edellisestä voitosta on aikaa liian kauan.

Valioliiga-kierroksen ottelut

Perjantai 25.2

22.00 Southampton vs. Norwich

Lauantai 26.2

14.30 Leeds vs. Tottenham
17.00 Brentford vs. Newcastle
17.00 Brighton vs. Aston Villa
17.00 Crystal Palace vs. Burnley
17.00 Manchester United vs. Watford
19.30 Everton vs. Manchester City

Sunnuntai 27.2

XX.XX Chelsea vs. Leicester siirretty
18.00 West Ham vs. Wolves

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Valioliiga