Seuraa meitä:

Maajoukkueet

FIFA ja UEFA tulivat viimein järkiinsä – Rankaisivat Venäjää ankarasti

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA
AOP

Ukrainaan hyökännyttä Venäjää on rankaistu monesta suunnasta useiden eri urheilutahojen toimesta. Nyt myös Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA ja Euroopan jalkapalloliitto UEFA ovat liittyneet joukkoon aiemmasta vastahankoisuudestaan huolimatta.

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA ja Euroopan jalkapalloliitto UEFA ovat julkaisseet yhteisen tiedotteen maanantaina, jossa ne kertovat sanktioistaan Venäjää vastaan.

– FIFA:n Neuvoston ja UEFA:n Toimeenpanevan komitean alkuperäisten päätösten jälkeen, joissa edellytettiin lisätoimenpiteiden toteuttamista, FIFA ja UEFA ovat tänään yhdessä päättäneet, että kaikki venäläiset joukkueet, olivatpa sitten kansallisia edustusjoukkueita tai seurajoukkueita, estetään osallistumasta kaikkiin FIFA- ja UEFA-kilpailuihin toistaiseksi.

Päätökset tekivät maanantaina FIFA:n Neuvoston puheenjohtajisto ja UEFA:n Toimeenpaneva komitea, jotka ovat molempien toimielinten korkeimmat päätöksentekoelimet kiireellisissä asioissa.

Jalkapalloliitot ilmaisivat myös vankan tukensa Ukrainalle.

– Jalkapallo on täysin yhtenäinen täällä ja täysin solidaarinen kaikille Ukrainan kärsineille ihmisille. Molemmat puheenjohtajat toivovat, että Ukrainan tilanne paranee merkittävästi ja nopeasti, jotta jalkapallo voi olla taas kansan yhtenäisyyden ja rauhan vektori, tiedotteessa painotettiin.

Lähiaikojen osalta päätös merkitsee muun muassa sitä, ettei Venäjä saa pelata Puolaa vastaan maaliskuussa MM-jatkokarsinnoissa, eikä siten osallistua Qatarissa pelattaviin MM-kisoihin. Todennäköisesti päätös tarkoittaa myös, että Venäjää ei nähdä myöskään kesällä alkavassa Nations Leaguessa eikä naisten EM-lopputurnauksessa.

Myös Gazpromille kenkää Mestarien Liigasta

UEFA on maanantaina myös päättänyt lopettaa yhteistyönsä venäläisen energiayhtiön Gazpromin kanssa kaikissa kilpailuissa. Päätös astuu voimaan välittömästi ja kattaa kaikki olemassa olevat sopimukset mukaan lukien Mestarien Liiga, UEFA:n maajoukkuekilpailut ja vuoden 2024 EM-kisat.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Maajoukkueet