Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Maajoukkueet

Venäjä asettuu poikkiteloin FIFA:n ja UEFA:n päätöksen edessä

Venäjän jalkapalloliitto
AOP

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA ja Euroopan jalkapalloliitto UEFA asettivat Venäjän pelikieltoon maan Ukraina-hyökkäyksestä johtuen. Venäjä ei tätä päätöstä sulattanut lainkaan.

Venäjän jalkapalloliitto ilmoitti valittavansa Urheilun välimiesoikeuteen CAS:ään valittaakseen sen saamasta pelikiellosta osallistua kansainvälisiin kilpailuihin maan Ukrainaan-hyökkäyksen jälkeen. Myös venäläiset seurajoukkueet on suljettu kansainvälisistä peleistä.

Venäjä ilmoitti nostavansa yhden kanteen kumpaakin hallintoelintä vastaan ​​vaatien Venäjän miesten ja naisten maajoukkueille lupaa kilpailla. Venäjä vaatii myös, että sen maajoukkueet pelaavat miesten MM-jatkokarsinnassa ensi kuussa ja naisten vuoden 2022 EM-kisoissa Englannissa.

Venäjä sanoi myös voivansa pyytää niiden kisojen perumista, joissa heidän alun perin oli määrä pelata, jos vastalause epäonnistuu.

– Jos Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA ja Euroopan jalkapalloliitto UEFA kieltäytyvät tällaisesta menettelystä, vaadimme väliaikaisten toimenpiteiden käyttöönottoa FIFA:n ja UEFA:n päätösten keskeyttämistä sekä niiden turnausten, joihin venäläisten joukkueiden piti osallistua, perumista.

Myös venäläinen seurajoukkuejalkapalloilu kärsi päätöksestä. Moskovan Spartak putosi Eurooppa-liigasta, ja sen neljännesvälierävastustaja, saksalainen RB Leipzig, etenee puolivälieriin. Myös vuoden 2022 miesten Mestarien Liigan finaali, joka alun perin oli tarkoitus pelata Venäjän Pietarissa 28. toukokuuta, on myös siirretty Ranskan Pariisiin.

– Uskomme, että FIFA:lla ja UEFA:lla ei ollut laillista perustaa päättäessään venäläisten joukkueiden pelikieltoon asettamisesta, liiton valituksessa todettiin.

– Jalkapalloliitolle ei myöskään annettu oikeutta esittää kantaansa, mikä loukkasi perusoikeutta puolustukseen. Lisäksi FIFA ja UEFA eivät päätöksiä tehdessään ottaneet huomioon muita mahdollisia toimintavaihtoehtoja, paitsi venäläisten osallistujien täydellisen sulkemisen pois kilpailuista.

Venäjä totesi, että se “vaatii nopeutettua menettelyä tapauksen tutkimiseksi” varmistaakseen “venäläisten joukkueiden mahdollisuuden osallistua seuraaviin aikataulun mukaisiin otteluihin”.

Venäjän miesten joukkueen oli määrä kohdata Puola MM-jatkokarsintojen välierässä 24. maaliskuuta.

Venäjä kertoi myös hakevansa “korvausta vahingoista” ja sanoi, että heitä vastaan ​​tehdyt toimet “loukkasivat RFU:n perusoikeuksia FIFA:n ja UEFA:n jäsenenä.

– Päätös vetää maajoukkue jatkokarsinnasta vuoden 2022 MM-kisoihin tehtiin pudotuspeleissä suorien kilpailijoiden painostuksesta, mikä loukkasi urheilun periaatetta ja reilun pelin sääntöjä, Venäjä valitti.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Maajoukkueet