Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut sarjat

Meksikon Liga MX:ssä suuri katsomotragedia – Vakavia seuraamuksia vaaditaan

Querétaro-Atlas mellakka 6.3.2022 Liga MX
AOP

Meksikon pääsarjassa Liga MX:ssä nähtiin lauantain kierroksella karmea tapahtumasarja, kun katsomossa puhkesi mellakka kesken Querétaro-Atlas-ottelun. Tilanteesta ei selvitty ilman uhreja.

Liga MX:n Querétaro-Atlas-ottelu keskeytettiin 62. minuutilla sen jälkeen, kun katsomossa puhkesi useita tappeluita ja mellakka levisi myös kentän puolelle. Ihmisten nähtiin hyökkäävän toisiaan vastaan ​​myös aseilla, kuten veitsillä, metallitangoilla, tuoleilla ja vöillä sekä lyönneillä että potkuilla.

Monet pelaajat pakenivat pukuhuoneisiin, mutta osa Querétaron joukkueesta jäi vaihtipenkin lähelle yrittäen rauhoittaa tilannetta.

Tapahtuneesta leviää vaihtelevaa tietoa. Paikallishallinto on ilmoittanut, ettei tapaukseen liittynyt kuolonuhreja, mutta riippumattomien tarkkailijoiden mukaan 17 ihmistä on kuollut. Toiset tiedot kertovat jopa suuremmista uhrimääristä. Muun muassa meksikolaismedia TV Aztecan toimittaja David Medrano twiittasi kuvan ja vahvistuksen kuolleista Atlas-faneista.

Virallisten raporttien mukaan jopa 26 ihmistä joutui sairaalaan, joista kolme on kriittisessä tilassa. Toisten tietojen mukaan määrä olisi jopa kaksinkertainen.

Turvatoimet olivat riittämättömät

Querétaron Corregidora-stadionille mahtuu lähes 34 000 ihmistä, mutta pelissä oli vain 600 järjestyksenvalvojaa. Atlas ja Querétaro ovat verivihollisia ja joukkueiden kannattajat halveksuvat toisiaan avoimesti.

Suurin osa loukkaantuneista ihmisistä on tietojen mukaan Atlas-kannattajia. Paikallinen poliisilaitos on luvannut heille poliisisaattueen heidän päästessään pois sairaalahoidosta.

Vielä on epäselvää, kuinka mellakoitsijat pääsivät metalliesteiden ohi kentälle. Joidenkin raporttien mukaan turvallisuushenkilöstö on saattanut avata portit yrittääkseen päästää ihmiset pakoon väkivaltaa.

Selvitykset jo käynnissä

Querétaron osavaltion viranomaiset ovat erottaneet viisi virkamiestä, mukaan lukien poliisin ja väestönsuojelun työntekijät sekä kolme suunnittelusta ja valmisteluista vastaavaa henkilöä.

Liga MX:n puheenjohtaja Mikel Arriola twiittasi, että tapaus oli “kelvoton ja valitettava”. Liga MX:n lauantaikierros pelattiin loppuun normaalisti, mutta neljä sunnuntaille ja tiistaille suunniteltua ottelua peruttiin. Arriola myös lupasi tutkinnan ja seuraamuksia tapahtumasta.

Arriola sanoi myös, että Liga MX ottaa todennäköisesti käyttöön biometrisiä- tai kasvojentunnistusjärjestelmiä stadioneilla auttaakseen pitämään häiriköt poissa. Hän aikoo myös ehdottaa, että Atlas- ja Querétaro-faneja estetään osallistumasta joukkueidensa vieraspeleihin.

Pohjois-Amerikan, Keski-Amerikan ja Karibian alueen jalkapalloliitto CONCACAF tuomitsi väkivallan ja vaati myös tutkintaa ja sanktioita. Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA kuvaili mellakkaa “barbaariseksi” ja rohkaisi paikallisviranomaisia ​​tuomaan “nopeaa oikeutta syyllisille”.

Querétaron osavaltion sisäministeri Guadalupe Murguía totesi, että stadionin turvallisuudesta osittain vastuussa oleva yksityisen yrityksen pitäisi menettää sopimuksensa. Querétaron osavaltion kuvernööri Mauricio Kuri sanoi puolestaan, että hän aikoo nostaa syytteen murhan yrityksestä mellakkaan osallistuneita henkilöitä vastaan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut sarjat