Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Valioliiga

Roman Abramovitšille kävi kalpaten – Jää pahimmillaan ilman pennin hyörylää

Roman Abramovitš pääomistaja Chelsea
AOP

Venäläismiljardööri Roman Abramovitš on yrittänyt saada myydyksi omistamaansa Valioliigan Chelseaa, mutta nyt Ison-Britannian hallitus on laittanut aikeille stopin, kun se laittoi Abramovitšin pakotelistalleen.

Ison-Britannian hallitus on määrännyt pakotteita Chelsean omistajalle Roman Abramovitšille. Ulkoministeri Liz Truss kertoi, että Abramovitšin tapaukseen oli sovellettu täyttä varojen jäädyttämistä ja matkustuskieltoa. Tämä myös tarkoittaa, että 55-vuotias mies ei voi myydä Chelseaa omilla ehdoillaan. Seura voi jatkaa toimintaansa jalkapalloseurana urheilulisenssin myöntämisen jälkeen.

Mediatietojen mukaan Chelsea voitaisiin edelleen myydä, jos Abramovitš luovuttaa prosessin Ison-Britannian hallitukselle. Samalla venäläinen luopuisi myös kaupasta saatavista myyntituloista.

Ison-Britannian hallitus julkaisi torstaina tiedoksiannon, jossa se täsmensi päätöksentekoprosessia Abramovitšin pakotteiden taustalla.

– Abramovitš on tai on ollut mukana horjuttamassa Ukrainaa ja horjuttamassa ja uhkaamassa Ukrainan alueellista koskemattomuutta, suvereniteettia ja riippumattomuutta Evraz PLC:n kautta.

Evraz PLC on terästä valmistava ja kaivosyhtiö, jossa Abramovitšilla on merkittävä omistusosuus ja jossa Abramovitšilla on tehokas määräysvalta.

– Evraz PLC on tai on ollut mukana tarjoamassa rahoituspalveluja tai asettanut saataville varoja, taloudellisia resursseja, tavaroita tai teknologiaa, jotka voisivat osaltaan horjuttaa Ukrainaa tai heikentää tai uhata Ukrainan alueellista koskemattomuutta, suvereniteettia tai riippumattomuutta, mukaan lukien mahdollisesti teräksen, jota on saatettu käyttää tankkien valmistuksessa, toimittaminen Venäjän armeijalle.

Karut seuraamukset Chelsealle

Chelsealle on myönnetty urheilulisenssi, joka oikeuttaa seuran jatkamaan useita jalkapalloon liittyviä toimintoja.

– Kun otetaan huomioon tämän päivän pakotteiden merkittävä vaikutus Chelsea-jalkapalloseuraan ja sen mahdolliset vaikutukset, hallitus on tänä aamuna julkaissut lisenssin, joka antaa luvan useiden jalkapalloon liittyvien toimien jatkamiselle Chelseassa, hallituksen tiedotteessa todetaan.

– Tämä sisältää seuralle luvan jatkaa otteluiden pelaamista ja muuta jalkapalloon liittyvää toimintaa, mikä puolestaan ​​​​suojaa Valioliigaa, laajempaa jalkapallopyramidia, uskollisia faneja ja muita seuroja.

– Tämä lisenssi sallii vain tietyt nimenomaisesti nimetyt toimet varmistaakseen, että henkilö ei pysty kiertämään Ison-Britannian pakotteita. Lisenssiä tarkastellaan jatkuvasti ja teemme tiivistä yhteistyötä jalkapalloviranomaisten kanssa.

Lisenssi antaa kausikortin haltijoille tai ennen 10. maaliskuuta lipun ostaneille pääsyn otteluihin, mutta seura ei saa myydä irtolippuja tai seuratuotteita maaliskuun 10. päivän jälkeen.

Seura voi silti maksaa palkkaa pelaajille ja henkilökunnalle, maksamattomia siirtomaksuja ja käyttää 500 000 puntaa pelien järjestämiseen. Se ei kuitenkaan pysty neuvottelemaan nykyisten pelaajien jatkosopimuksia tai tekemään uusia pelaajahankintoja.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Valioliiga