Seuraa meitä:

Valioliiga

Taas vaihtui mielipide – Valioliigan Chelsea saattaa mennä sittenkin kaupaksi

Chelsea myynnissä - kuka ostaa?
AOP

Ison-Britannian hallitus laittoi Chelsean omistajan Roman Abramovitšin Chelsean-myyntiaikeet jäihin aiemmin tällä viikolla venäläismiljardööriin kohdistettujen talouspakotteiden vuoksi. Nyt hallituksen kelkka on taas kääntymässä.

Ison-Britannian hallitus on kertonut aloittaneensa neuvottelut Chelsea-omistaja Roman Abramovitšin neuvonantajien kanssa Chelsean myyntiehdoista. Kauppa haluttaisiin viedä läpi mahdollisimman nopeasti.

Yhdysvaltalainen pankki The Raine Group keskeytti Chelsean myynnin sen jälkeen, kun Abramovitš sai talouspakotteet niskaansa torstaina, mutta monet tarjoajat ovat valmiita maksamaan seurasta yli kaksi miljardia puntaa, mikäli venäläinen suostuu hallituksen sanelemiin ehtoihin.

Hallitus pitää nopeaa myyntiä parhaana tuloksena Chelsealle ja sen faneille, mutta jotta se tapahtuisi, Abramovitšin olisi suostuttava yli 1,5 miljardin punnan lainojen poistamiseen ilman, että hän saisi lainkaan tuottoa.

Hallitus on valmis myöntämään erityisluvan The Raine Groupille myynnin loppuunsaattamiseksi. Hallitus valvoisi prosessia ja todennäköisesti vaatisi, että kaikki kerätyt rahat luovutetaan Ukrainaan liittyville hyväntekeväisyysjärjestöille.

Tilanne on erittäin sekava

Abramovitš päätti Chelsean myynnistä nopeasti Venäjän aloittaman Ukrainan-sodan syttymisen jälkeen. Venäläiselle tuli hyvin äkkiä selväksi, ettei häntä sen enempää kuin muitakaan venäläissijoittajia, tulla katselemaan Isossa-Britanniassa suopeilla silmillä sodan alkamisen seurauksena.

Miehen alkuperäinen suunnitelma myydä Chelsea Chelsea-säätiölle romahti 48 tunnin kuluessa johtokunnan ja hyväntekeväisyyssäätiön esittämien vastalauseiden vuoksi. Abramovitš julkaisi myös lausunnon, jossa hän kertoi haluavansa luovuttaa myyntivoittonsa Ukrainan hyväksi, mutta sekin suunnitelma suli nopeasti käsiin.

Abramovitš on aina kiistänyt olevansa Venäjän presidentin Vladimir Putinin läheinen kumppani, ja hän voittikin vahingonkorvausvaateen korkeimmassa oikeudessa viime vuonna kiistäessään väitteen, jonka mukaan Venäjän presidentti oli antanut Chelsealle ohjeen saada vaikutusvaltaa lännessä.

Abramovitšilla alkaa kuitenkin käydä aika ja vaihtoehdot vähiin myynnin suhteen. Pahimmillaan Chelsea voisi romahtaa konkurssiin ja ulos Englannin Valioliigasta, mutta sitä venäläinen ei aio sallia.

Chelseaa on kielletty tekemästä uusia pelaajakauppoja ja -sopimuksia ja seura onkin vaarassa menettää useita tähtipelaajiaan kauden päätteeksi. Seura ei saa myöskään enää myydä lippuja tai seuratuotteita, joka romahduttaa seuran tulovirrat. Edessä onkin todennäköisesti vaikeita talous- ja henkilökuntaratkaisuja.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Valioliiga