Seuraa meitä:

Maajoukkueet

Venäjälle paha takaisku – CAS ei taipunut maan vaatimuksiin

Urheilun välimiesoikeus CAS
AOP

Venäjän jalkapalloliitto FUR vetosi Urheilun välimiesoikeuteen CAS:ään, että se olisi keskeyttänyt väliaikaisesti venäläisjoukkueille asetetun pelikiellon toimeenpanon. CAS ei kuitenkaan tähän suostunut.

Urheilun välimiesoikeus CAS julkaisi tiistaina välipäätöksensä Venäjä jalkapalloliiton FUR:n valituksessa Kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n ja Euroopan jalkapalloliiton UEFA:n langettamista venäläisjoukkueiden kilpailukielloista. Päätös oli venäläisittäin karua luettavaa.

– CAS:n muutoksenhakuvälitysjaoston puheenjohtaja on hylännyt FUR:n pyynnön lykätä UEFA:n Toimeenpanevan komitean päätöksen täytäntöönpanoa CAS-menettelyn ajaksi. Päätöksellä asetettiin kaikki venäläiset joukkueet kilpailukieltoon toistaiseksi.

Päätös tarkoittaa siis sitä, että kilpailukiellot pysyvät voimassa ja kaikki venäläiset joukkueet ja seurat ovat edelleen estettyjä osallistumasta FIFA:n ja UEFA:n kilpailuihin. CAS:n välimiesmenettely sen sijaan jatkuu. Osapuolet eivät sopineet nopeutetusta menettelystä, eikä kuulemista ole vielä sovittu UEFA:n osalta. FIFA:n kilpailukieltomääräystä käsitellään todennäköisesti kuluvan viikon lopussa.

FUR vaati valituksessaan, että CAS keskeyttäisi väliaikaisesti kaikkien venäläisten maa- ja seurajoukkueiden pelaamisen kieltämisen FIFA:n ja UEFA:n alaisissa kilpailuissa. Se myös vaati, että Puolalle tarjottu suora pääsy miesten jalkapallon MM-karsintojen jatkokarsinnan finaaliin pitää estää.

Kilpailukielloissa on myös välittömiä vaikutuksia venäläisjoukkueiden tämän kauden kansainvälisiin peleihin. Moskovan Spartakin piti osallistua Eurooppa-liigan pudotuspeleihin. Naisten maajoukkueen piti pelata kesän EM-lopputurnauksessa ja miesten piti osallistua talven MM-kisojen jatkokarsintaan. Venäjä sai sanktiot niskaansa aloitettuaan sodan Ukrainassa hyökkäämällä maahan.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Maajoukkueet