Seuraa meitä:

Mestarien liiga

Italian vanha rouva kriisissä! – Juventus tylysti ulos Mestarien liigasta

Juventus ja argentiinalaishyökkääjä Paolo Dybala
AOP

Mestarien liigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella nähtiin jättiyllätys, kun kestomenestyjä Juventus lähti laulukuoroon espanjalaisyllättäjän käsittelyssä. Juventuksessa alkaa tämän kauden jälkeen varmasti eräänlainen remontti, sillä joukkueen mahdollisuudet myös kotimaan sarjassa ovat voiton suhteen menneet.

Massimiliano Allegrin valmentama Juventus koki nöyryytyksen Mestarien liigan ensimmäisellä pudostuspelikierroksella, sillä joukkue tippui jatkosta Villarrealin käsittelyssä yhteismaalein 4-1.

Keskiviikon toisessa osassa Torinon Allianz Stadiumilla Villarreal oli parempi 3-0 -lukemin iskettyään kolme osumaa ottelun viimeisen vartin aikana. Villarrealilta kaksi maalia syntyi rangaistuspotkusta ja yksi pelitilanteesta. Rangaistuspotkuista onnistuivat vaihdosta kentälle tullut espanjalaishyökkääjä Gerard Moreno ja hollantilainen Arnaut Danjuma. Ainoan pelitilannemaalin vieraille naulasi 85. peliminuutilla Pau Torres.

Kotimaan kentillä Juventuksella on paljon pelattavaa vielä jäljellä, mutta heikon alkukauden jälkeen ero kärkijoukkueisiin on yksinkertaisesti liian iso. Serie A:ssa kärkipaikkaa pitää hallussaan AC Milan 63 pisteellä ja Juventus on neljäntenä seitsemän pistettä perässä, AC Milanin ja Juventuksen lisäksi suorat paikat ensi kaudeksi Mestarien liigaan ovat jo käytännössä varmistaneet toisena oleva Napoli ja kolmatta paikkaa hallussaan pitävä Inter. Viidentenä sarjassa on Lazio seitsemän pistettä Juventuksen takana.

Juventus eli omaa gloriaansa 2010-luvun alussa, kun puolustuskolmikko Leonardo Bonucci, Andrea Barzagli ja Giorgio Chiellini olivat vielä iskussa, ja heidän takanaan Gianluigi Buffon torjui käytännössä kaiken. Nyt Barzagli on jo lopettanut, Bonucci oli vamman takia sivussa Villarreal pelistä eikä Chielliniä enää juuri peluuteta. Puolustuksen ykkösmies on nuori hollantilainen Matthijs de Ligt, mutta yksin hänkään ei ihmeisiin pysty.

Torinossa on aina vaalittu vahvan puolustamisen varaan, joten alakerta on organisaatiossa rakennettava uudelleen, jotta tulevaisuudessa on odotettavissa menestystä.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Mestarien liiga