Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut sarjat

Eurooppalainen Superliiga kamppailee olemassaolonsa eteen: “Superliiga hylätty? Ei, kaukana siitä”

AOP

Usean eurooppalaisen huippuseuran puuhaama kansainvälinen Superliiga aiheutti jo aiemmin tällä kaudella kalabaliikkia seurojen ja Euroopan jalkapalloliiton UEFA:n keskuudessa. Vaikka hanke asetettiinkin hyllylle, se ei ole kokonaan haudattu.

Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta kertoi Mundo Deportivon haastattelussa Superliigan kuulumisista. Vaikka projekti kohtasikin vastustusta aiemmin tällä kaudella niin Euroopan jalkapalloliiton UEFA:n kuin jalkapallofanienkin suunnasta, Laportan mukaan se ei ole kadonnut mihinkään.

Espanjalaisseurat Barceloa ja Real Madrid, Italian Juventuksen ja Englannin Manchester United kuuluivat Superliigan suuriin nimiin ja Laportan mukaan tilanne on odottava

– Superliiga hylätty? Ei, kaukana siitä, Laporta kommentoi Mundo Deportivon tietoja.

– Olemme siellä Juventuksen ja Real Madridin kanssa ja odotamme muita joukkueita.

Laportan mukaan myös muista huippumaista on edelleen kiinnostusta.

– Englantilaiset seurat ja saksalaiset seurat odottavat, tuleeko Superliigasta uusi kilpailumuoto vai parannettu Mestarien Liiga.

Myös englantilaisikoni on Superliigan kannalla

Englantilainen puolustajalegenda Gary Neville on ollut aiemminkin Superliigan puolestapuhuja. Neville on samoilla linjoilla Laportan kanssa nytkin.

– Superliiga tekee paluun, en usko, että jalkapallon hierarkia ja eliitti katoavat.

Neville ruotii jalkapallon valtaapitäviä tahoja rankoin sanankääntein.

– He haluavat lisää rahaa, he haluavat luoda lisää vaurautta itselleen, eikä heillä ole suurta kiinnostusta laajempaan peliin heidän omien seurojensa ulkopuolella.

Superliigalla on Nevillen mukaan ratkaisun hetket käsissään.

– Konservatiivipuolueen kansanedustaja Tracey Crouch on tehnyt fantastisen fanien johtaman katsauksen, joka oli osa Toryn manifestia viime vaaleissa. Se on loistava raportti, ja sen on nyt edettävä lainsäädännön läpi Ison-Britannian parlamentissa, ja jos se tekee niin minä vihdoinkin uskon, että Superliiga on kuollut.

Neville uskoo kuitenkin Superliigaan, vaikka taivaanrannassa onkin tummia pilviä.

– Siihen asti en usko, että Superliiga on kuollut, uskon, että se tulee takaisin uudelleen muotoiltuna, muokattuna ja ehkä kirsikan kanssa tällä kertaa.

– Mutta tosiasia on, että en silti usko, että sitä hyväksytään, koska fanit eivät halua sitä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut sarjat