Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Maajoukkueet

Suomen vuoden 2025 naisten EM-kisaemäntähakemus täydentyi – Mukaan uusi emäntäkaupunki

naisten jalkapallomaajoukkue Helmarit
AOP

Kuten aiemmin kirjoitimme, Suomi hakee naisten EM-kisojen järjestäjämaaksi vuodelle 2025. Pelejä pelattaisiin uudistetun hakemuksen mukaan sekä Tampereella että Helsingissä.

Tampereen kaupunki kertoi tiistaina olevansa mukana Pohjoismaisten jalkapalloliittojen naisten vuoden 2025 jalkapallon EM-kisojen -lopputurnaushakemuksessa. Suomen Palloliitto Ry:n kehityspäällikkö Heidi Pihlaja kertoi tiedotteessa, että lopullinen hakemus jätetään lokakuussa.

– Tampere tunnetaan kansainvälisten suurten tapahtumien kaupunkina sekä aktiivisena yhdenvertaisuuden ja kestävän kehityksen edistäjänä. Naisten jalkapallon EM-turnaus sopisi täydellisesti Tampereelle, Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen toteaa.

Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan jalkapalloliitot jättivät ensimmäisen hakuvaiheen materiaalit Euroopan jalkapalloliitto Euroopan jalkapalloliitto UEFA:lle maaliskuun lopussa.

Järjestäjäkaupungeiksi ovat hakemuksessa Tampereen lisäksi ehdolla Helsinki, Ruotsin Tukholma ja Göteborg, Tanskan Kööpenhamina ja Odense sekä Norjan Oslo ja Trondheim. Myös ainakin Sveitsi ja Ranska ovat jättäneet hakemuksensa EM-turnauksen järjestämisestä. UEFA valitsee turnausjärjestäjän joulukuun 7. päivä.

Jalkapallon naisten EM-turnaus pelattiin edellisen kerran Suomessa vuonna 2009. Tampereella pelattiin kuusi ottelua, joista neljä alkulohkoissa, yksi puolivälierissä ja yksi välierissä. Naisten jalkapallon suosio on tiedotteen mukaan sen jälkeen vain kasvanut. Vuoden 2025 EM-lopputurnaukseen odotetaan katsojia jopa yli 130 maasta.

Mikäli Pohjoismaat saavat kisat järjestettäväkseen, EM-loppuottelu pelataan 50 000 katsojaa vetävällä Tukholman Friends-areenalla. Tampereella ja Helsingissä pelattaisiin alkulohkojen otteluita.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Maajoukkueet