Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut sarjat

Iso-Britannian sarjoissa doping-kohu! – Suuri määrä kärähtäneitä pelaajia monilla sarjatasoilla

Iso-Britannia
AOP

Brittilehti Daily Mail on julkaissut kohututkimuksen Ison-Britannian eri jalkapallosarjoista, jonka mukaan niillä on vakava doping-aineongelma. Tapauksia oli tutkimuksen mukaan niin Englannissa, Walesissä, Pohjois-Irlannissa kuin Skotlannissakin.

Brittilehti Daily Mailin artikkelin mukaan jopa 88 Ison-Britannian eri sarjatasoilla pelaavaa jalkapalloilijaa on antanut positiivisen doping-näytteen vuosien 2015-2020 välisenä aikana. Näistä 12 testattiin positiiviseksi kielletyille suorituskykyä parantaville aineille, ja yhtä tutkitaan edelleen viiden kuukauden kuluttua ensimmäisestä testistä, eikä seuraamuksia ole määrätty.

Skandaalinkäryä nostattaa myös se, että Daily Mail teki Ison-Britannian antidoping-virasto UKAD:lle aiheeseen liittyen useita tietokyselyitä jutun taustoittamiseksi. Pyyntöjen normaali käsittelyaika on 20 työpäivää, mutta UKAD lähetti vastaukset vasta 60 työpäivän päästä.

UKAD suostui myös erittelemään vain 39 88 positiivisesta näytteestä. 15 24:stä Valioliigan ulkopuolisesta pelaajasta sai pelikiellon, jonka kesto vaihteli kolmen kuukauden ja neljän vuoden välillä.

UKAD kieltäytyi erittelemästä muita 49 tapausta useista syistä, mukaan lukien se, että Englannin jalkapalloliitto FA kertoi UKAD:lle, että “ei olisi hyväksyttävää” julkistaa yksityiskohtia tapauksista, jotka koskevat sosiaalisia huumeita, jotka on kielletty Maailman antidoping-toimiston WADA:n, mutta ei FA:n toimesta.

Kymmeniin suorituskykyä parantavia lääkkeitä sisältäviin doping-näytteisiin sisältyi yksi positiivinen testi amfetamiinille ja kolme löydöstä triamsinoloni-kortikosteroidista. Valioliigan tapaukset sisälsivät myös neljä positiivista Ritalin-ADHD-lääkettä ja yhden testosteronin tehostaja HCG-näytteen. Muita löydöksiä olivat muun muassa prednisoloni-steroidi ja indapamidi-nesteenpoistolääke.

Joukkoon mahtui myös yksi tapaus, jossa UKAD kertoi, että kyseessä oli todennäköisesti vahingossa tapahtunut käyttö tai että pelaajalla oli lääketieteellinen poikkeuslupa aineen käyttöön. Lisäksi muutamassa tapauksessa pelaajan alaikäisyys esti tarkempien tietojen jakamisen.

Kaikissa 12 rankaisematta jätetyssä tapauksessa on ollut UKAD:n ja FA:n mukaan hyväksyttävä syy taustalla.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut sarjat