Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

La Liga

Fernando Torres oli kiistelty pelaaja – Ura päättyi Japanissa

Fernando Torres Atleticon paidassa.
AOP

Urallaan käytännössä kaiken mahdollisen voittanut espanjalaishyökkääjä Fernando Torres oli kiistelty pelaaja, mutta pitkä ura piti sisällään paljon menestystä. Torres voitti urallaan käytännössä kaiken mahdollisen ja oli johdattamassa maataan kolmeen eri arvoturnauksen voittoon.

Madridissa, Espanjan pääkaupungissa vuonna 1984 syntynyt Fernando Torres oli hurja pelaaja aikanaan. Torres aloitti ammattilaisuran Atletico Madridin riveissä ja pelasi La Ligassa ensimmäiset pelinsä vuonna 2007. Sieltä hyökkääjä siirtyi 38 miljoonan euron siirtosummalla Liverpoolin riveihin Valioliigaan.

Valioliigassa Liverpoolin lisäksi Torres edusti Chelseaa, jonka riveissä hyökkääjä oli voittamassa Mestarien liigaa keväällä 2012. Saman vuonna Chelsean riveissä Torres voitti myös Englannin FA Cupin. Valioliigassa hyökkääjä paukutti hurjat 85 maalia 212 otteluun. Mestarien liigassa pelejä kertyi tilille 79 ja näissä syntyi 20 maalia. Kertaalleen pelaaja ajettiin ulos kahden keltaisen kortin voimin.

Espanjan La Ligan ja Englannin Valioliigan lisäksi Torres pelasi paljon myös Italian Serie A:ssa. Italian pääsarjassa Torres edusti aina AC Milania ja pelasi siellä niin lainasopimuksella kuin virallisellakin sopimuksella. Serie A:ssa ura ei puhjennut koskaan kukkaan sillä pelejä kertyi vain vaivaiset kymmenen ja näissä syntyi yksi maali.

Espanjan maajoukkuetta tällä hetkellä 38-vuotias Torres edusti kuusissa eri arvokisassa. Arvokisadebyytti tapahtui vuonna 2004, kun Torres oli mukana EM-kisoissa. Kaiken kaikkiaan Torres pelasi kolmet MM-kisat ja kolmet EM-kisat. Urallaan Torres voitti Espanjassa kaksi EM-kultaa ja kerran MM-kultaa. Nämä tulivat perättäin vuosina 2008, 2010 ja 2012. Maajoukkueessa huippuhyökkääjä paukutti 110 otteluun 38 maalia.

Torres siirtyi kasvattiseuransa Atleticon riveistä Japanin Sagan Tosun riveiin ilmaisella siirrolla vuonna 2018. Yhden vuoden ajan espanjalainen pelasi Sagan Tosun riveissä ja pelasi J1 liigassa 35 ottelua ja teki näissä viisi maalia. Japanista Torres palasi Espanjaan ja liittyi Atleticon toimiston puolelle, jossa entinen huippupelaaja toimii varamanagerina.

Seurajoukkueissa pelatessaan eniten pelejä kertyi Atleticon paidassa. Atleticon paita puettiin La Ligassa 281 ottelussa päälle ja näissä syntyi 103 maalia.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta La Liga