Mestarien liiga

Liverpool jatkaa Mestarien liigan finaaliin – Kloppin puoliaikapuhe teki tehtävänsä: ”Hän käski meidän pelata Liverpoolin näköistä jalkapalloa”

Liverpool eteni UCL:n finaaliin.

Villarreal ja Liverpool kohtasivat tiistaina Mestarien liigan välieräparin toisessa osaottelussa. Avausosan 2-0 kotonaan voittaneen Poolin alku oli tahmea Espanjassa, mutta lopulta Jürgen Kloppin suojatit nousivat voittoon.

Villarreal lähti kotistadionillaan Estadio de la Cerámicalla ennakkoluulottomasti haastamaan Liverpoolia avausosan 0-2 tappiosta huolimatta. Poolin kannalta ottelu sai painajaismaisen alun, kun Boulaye Dia vei isännät johtoon kolmannella peliminuutilla. Lisää vettä englantilaisten niskaan satoi hieman ennen taukovihellystä, kun Francis Coquelin puski isännät jo kahden maalin johtoon.

Yhteismaalien ollessa tasan kaikki näytti hyvältä Villarrealin kannalta. Liverpool oli täysin telineissä ensimmäisellä jaksolla keltapaitojen pelatessa hurmoksessa fanaattisen kotiyleisönsä edessä. Toisella jaksolla asetelmat kuitenkin muuttuivat täysin ja Liverpool tuli rinnalle ja ohi Fabinhon, Luis Díazin ja Sadio Manén osumilla. Englantilaiset etenivät finaaliin yhteismaalein 5-2.

Poolin kippari Virgil van Dijk paljasti kamppailun tauottua, mitä Jürgen Klopp sanoi joukkueelleen puoliajalla.

– Hän käski meidän pelata niin kuin tämän joukkueen kuuluu. Pelata Liverpoolin näköistä jalkapalloa. Hän pyysi meitä näyttämään, kuinka paljon me haluamme edetä finaaliin.

Van Dijk kertoi myös ajatuksiaan ensimmäisestä puoliajasta, joka meni punaisilta täysin penkin alle.

– Ensimmäisellä jaksolla emme pelanneet lainkaan. Meiltä puuttui liikettä ja teimme vääriä ratkaisuja. Heidän aikaisen maalinsa jälkeen olimme entistä enemmän pinteessä.

Liverpool jahtaa on voittonsa myötä edelleen mukana kamppailemassa historiallisesti neljästä eri pokaalista tällä kaudella. Van Dijkin mukaan joukkueella ei ole varaa miettiä liikaa tulevaa, vaan keskittyä vain ja ainoastaan seuraavaan otteluun.

– Se on hyvin yksinkertaista. Voimme unelmoida, mutta meidän tulee olla realistisia. Tänään tuskailimme pelimme kanssa ensimmäisellä puoliajalla ja olisimme voineet pudota finaalista. Jalkapallossa pienet asiat ratkaisevat, joten kaikki on täysin mahdollista.

Lähde: Evening Standard