Tottenham sai räväkän alun – Arsenalille syötettiin karvasta kalkkia

Tottenham Hotspur vs Norwich City

Pohjoislontoon derby tarjosi huikean ensimmäisen puoliajan Tottenhamin ja Arsenalin välillä. Ottelussa oli lähtökohtaisesti äärimmäisen suuret panokset, sillä ottelussa pelaavilla joukkueilla on kummallakin mahdollisuus vielä nousta neljänneksi. Ottelun ensimmäisen puoliajan jälkeen selkeä etu on kotijoukkueella, joka pääsi kahdesti tulostaululle.

Tottenham Hotspur ja Arsenal väänsivät kovan ensimmäisen 45 minuutin jakson torstain ainoassa Valioliigan kamppailussa.

Ensimmäinen 20 minuuttinen oli tiukkaa vääntöä ja molemmilla oli pelistä pieni hallinta päällä. Reilun 20 minuutin jälkeen Arsenalin rangaistusalueella oli paljon liikennettä ja lopulta vieraiden Cedric antoi hieman liikaa kovuutta, joka johti rangaistuspotkuun. Rangaistuspotkua vetämään asettunut Harry Kane ei epäröinyt vaan laukoi oikeaan alakulmaan pallon varmasti ohi Aaron Ramsdalen.

Arsenalin ylle tummat pilvet alkoivat kerääntyä entisestään reilun puolen tunnin pelin jälkeen, kun toppari Rob Holding ajettiin toisella keltaisella kortilla ulos kentältä. Holding taipui juoksukilpailussa Heung-Min Sonille ja käytti tilanteessa hieman liikaa käsiään, joka johti avausjakson toiseen varoitukseen.

Neljä minuuttia Holdingin ulosajon jälkeen Kane iski illan toisellaan Tottenhamin jo 2-0 -johtoon. Kulmapotkusta Rodrigo Bentancur puski pallon takatolpalle, josta Kane jatkoi hienolla syöksypuskulla pallon maaliverkkoon.

Joukkueilla oli ennen tämän torstain ottelua piste-eroa neljä kappaletta Arsenalin hyväksi. Mikäli Arsenal voittaisi tämän ottelun, niin joukkue varmistaisi paikkansa ensi kaudeksi Mestarien liigassa. Arsenal on viimeksi voittanut Tottenhamin vieraissa vuonna 2014.