Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com
Pussit.com mainos iso

Mestarien liiga

Luvassa kaikkien aikojen Mestarien liiga -finaali – “Hurja otatus!”

Liverpool Mo Salah, Real Madrid Vinicius Junior
AOP

Koko jalkapallokauden odotetuin ottelu pelataan toukokuun viimeisenä viikonloppuna, kun Pariisin Stade de Francella käydään Mestarien liigan loppuottelu. Mestarien liigan loppuottelussa kohtaavat toisensa Espanjan La Ligan mestari Real Madrid ja Valioliigan mestaruudesta vielä kiivaasti taisteleva Liverpool. Kumpikin on käynyt pitkän tien alkulohkon ja kolmen pudotuspelipaikan kautta finaaliin, jossa vain toinen voi voittaa.

Lauantaina 28. päivä Pariisissa pelattavasta Mestarien liigan loppuottelusta voidaan odottaa koko jalkapallokevään kliimaksia. Vastakkain pelaavat kaksi kevätkauden parasta jalkapalloseuraa Euroopasta, kun La Liga mestaruuden ylivoimaisesti voittanut Real Madrid kohtaa Valioliigan Liverpoolin. Liverpool taistelee vielä tiukasti Valioliigan voitosta yhdessä Manchester Cityn kanssa, jonka Real kaatoi Mestarien liigan välierissä.

Carlo Ancelottin valmentama Real on pelannut vahvan kauden, vaikka paras terä onkin ollut pois. Real ei missään tapauksessa ole ollut niin vahva joukkue 2020-luvulla kuin 2010-luvulla, mutta voittamisen kulttuuri ja yhteisöllisyys paistaa.

Real kaatoi matkalla loppuotteluun ensimmäisellä kierroksella PSG:n, puolivälierässä Chelsean ja välierässä Cityn. PSG:tä vastaan Real nousi voittoon viimeisen 30 minuutin aikana kahden maalin takaa ja Cityä vastaan Ancelottin miehistö käänsi viimeisillä minuuteilla tappioaseman jatko-otteluksi.

Realista on löytynyt tarvittava määrä sinnikkyyttä, joka on vienyt sen pitkälle. Real kohtaa tämän vuoden Mestarien liigassa neljästä Valioliiga-joukkueesta kolme ja kaikki pudotuspeleissä. Koko kolmikko on samalla Valioliigan kolmen kärki tällä kaudella.

Liverpoolilla on ollut hieman vastustajaansa helpompi matka loppuotteluun. Alkulohkon Jurgen Kloppin valmentama joukkue selvitti helposti voittamalla kaikki kuusi peliä. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Interiä vastaan Liverpool oli maalein 2-1 vahvempi. Puolivälierässä Portugalin suurseura Benfica venyi Anfieldilla 3-3 -tasapeliin, mutta hävisi avausosan kotonaan Liverpoolille 3-1 -lukemin.

Välierävaiheessa ensimmäinen osa Englannissa meni Villarrealia vastaan Kloppin ryhmälle 2-0 -lukemin, mutta Villarreal nousi yhteismaaleissa tasoihin kotiottelunsa ensimmäisellä jaksolla. Liverpool ei tästä hätkähtänyt vaan marssi lopulta hienoon 3-2 -voittoon ja finaaliin

Otteluruuhka ja loukkaantumiset Liverpoolin haittana

Liverpool käy vielä Valioliigassa kiivasta taistelua voitosta, joten kaikki pelit Englannissa ovat todella isoja. Toukokuun aikana Liverpool on pelannut jo kuun puoliväliin mennessä neljä peliä ja näistä yksi oli FA Cupin finaali Chelseaa vastaan ja toinen Mestarien liigan välierä. FA Cupin loppuottelussa joukkue joutui ensimmäisellä jaksolla ottamaan vaihtoon tähtihyökkääjä Mo Salahin jo puolen tunnin kohdalla, mutta kyseessä oli puhdas varatoimenpide.

Ennen Mestarien liigan loppuottelua Kloppin miehistöllä on vielä kaksi pakkovoittoa vaativaa peliä Valioliigassa, mutta sen jälkeen on kuusi päivää aikaa levätä ennen kliimaksia.

Real on pelannut toukokuun aikana myös neljä ottelua, mutta kolme viimeisintä La Ligan ottelua ovat olleet merkityksettömiä. Edellisessä ottelussa Cadizin vieraana joukkue lepuutti kärkipelaajistaan Karim Benzemaa ja Vinicius Junioria, sekä maalivahti Thibault Courtoisia, koska se oli mahdollista. Joukkueella on vielä ohjelmassa perjantain kotiottelu Real Betisiä vastaan La Ligassa, jonka jälkeen sarjakausi on paketissa.

Historiaa

Joukkueet ovat viimeksi kohdanneet eurokentillä viime vuonna, kun Real oli puolivälierissä parempi yhteismaalein 3-1. Mestarien liigan finaalissa joukkueet ovat pelanneet viimeksi vastakkain 2018 ja tuolloin Real juhli voittoa Gareth Balen kahdella sekä Benzeman yhdellä osumalla 3-1 -lukemin. Nykyinen Liverpoolin tähti Sadio Mane iski joukkueensa ainokaisen.

Liverpool on viimeksi onnistunut voittamaan joukkueiden välisen kohtaamisen Mestarien liigassa vuonna 2009, kun Rafael Benitezin valmennuksessa joukkue marssi jatkoon ensimmäisellä pudotuspelikierrokselta yhteismaalein 5-0. Sami Hyypiä kuului vielä tuolloin joukkueen kokoonpanoon.

Toistaako historia itseään vai joko on Liverpoolin vuoro ottaa voitto. Se selviää lauantaina 28. päivä alkaen kello 22.00.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Mestarien liiga