Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

La Liga

Mestarien liigan finaali jälleen täydellisessä kaaoksessa – Kaikki syyttelevät kilpaa eri tahoja

Liverpool Real Madrid 28.5.2022
AOP

Englannin Valioliigan Liverpoolin ja Espanja La Ligan Real Madridin välinen miesten Mestarien liigan finaali meni täydeksi riehumiseksi jo ennen ottelun alkua ja peli pääsi alkamaan reilut puoli tuntia myöhässä. Tapahtumat olivat ikävän samankaltainen toisinto edelliskauden finaalista.

Englannin Valioliigan Liverpoolin ja Espanja La Ligan Real Madridin välinen miesten Mestarien liigan finaali on herättänyt kritiikkiä ja närkästystä sekä Iso-Britannian että Ranskan päättäjissä. Fanien riehumista ja epäonnistuneita järjestelyitä ovat kommentoineet useat tahot.

Ranskan urheiluministeri Amélie Oudéa-Castéra totesi maanantaina, että suuri määrä Liverpool-faneja, jotka saapuivat paikalle ilman kelvollisia lippuja, olivat vastuussa ottelun ensimmäisistä yleisönhallintaongelmista. Sotku johti siihen, ettei osa aidon lipun omistajista meinannut päästä sisään.

– Se mitä tapahtui, oli ensinnäkin tämä Liverpoolin brittiläisten kannattajien joukkokokoontuminen ilman lippuja tai väärennetyillä lipuilla.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA puolestaan syytti tuhansia faneja väärennetyillä lipuilla viivästysten aiheuttamisesta, kun taas Iso-Britannian digitaali-, kulttuuri-, media- ja urheiluministeri Nadine Dorries ja Liverpool vaativat virallista tutkintaa kaaoksen syyn selvittämiseksi.

Dorriesin ministerikollega Chris Philp kertoi nähneensä järkyttäviä kuvia tapaukseen liittyen.

– Olin kauhuissani nähdessäni kuvia faneista, joukossa lapsia ja vammaisia faneja, jotka saivat Ranskan poliisin pippurisuihkeista.

– Näkemieni kuvien perusteella tuollaiselle käytökselle ei ollut selvää perustetta. Joten Nadine, mielestäni on aivan oikein vaatia UEFA:a tutkimaan kiireellisesti, mitä siellä tapahtui, koska emme halua nähdä jalkapallofaneja, vähiten lapsia ja vammaisia faneja, saavan poliisin pippurisuihkeesta tavalla, jonka näimme.

UEFA puolustaa poliisin toimintaa

Myös UEFA julkaisi oman tiedotteensa aiheesta, jossa se kertasi tapahtunutta.

– Ottelun alussa tuhannet ostaneet fanit estivät Liverpoolin päädyn kääntöporttien toimimisen. He käyttivät väärennettyjä lippuja, jotka eivät toimineet kääntöporteissa.

– Tämä aiheutti fanien, jotka yrittivät päästä sisään, kasaantumisen. Tämän seurauksena aloitus viivästyi 35 minuuttia, jotta mahdollisimman monet fanit, joilla on aito lippu, pääsisivät sisään.

UEFA puolusti myös poliisin toimintaa.

– Kun stadionin ulkopuolella väkimäärä kasvoi edelleen aloituspotkun jälkeen, poliisi hajotti heidät kyynelkaasulla ja pakotti heidät pois stadionilta.

– UEFA suhtautuu myötätuntoisesti niihin, joihin nämä tapahtumat vaikuttavat, ja tarkastelee näitä asioita edelleen kiireellisesti yhdessä Ranskan poliisin ja viranomaisten sekä Ranskan jalkapalloliiton FFF:n kanssa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta La Liga