Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut sarjat

Ranskan Ligue 1:ssä putoamiskarsinnassa häpeällinen välikohtaus – 18 kauden pääsarjaputki myös poikki

Saint-Étienne Auxerre 29.5.2022
AOP

Ranskan Ligue 1:n putoamiskarsinnassa nähtiin sunnuntaina törkeä väkivaltainen välikohtaus, kun Ligue 1:stä Ligue 2:een pudonneen Saint-Étiennen fanit hyökkäsivät kentälle.

Ranskan Ligue 2:n kolmanneksi sijoittunut ja pudotuspelien kautta Ligue 2:n nousukarsintaan päässyt Auxerre peittosi nousukarsinnassa Ligue 1:n 18. sijalle sijoittuneen Saint-Étiennen. Kahden karsintaottelun yhteismaalitulos oli 2-2 ja ottelupari eteni lopulta raingaistuspotkukilpailuun.

Auxerre vei rangaistuspotkukilpailun nimiinsä lukemin 5-4. Saint-Étiennen epäonnen sankari oli Ryad Boudebouz, joka ampui ohi maalin. Auxerren Birama Touré puolestaan nousi vierasjoukkueen sankariksi iskemällä viimeisen maalin.

Heti ottelun ratkettua, kun Auxerren pelaajat juhlivat kentällä voittoaan, Saint-Étiennen kotistadionin Stade Geoffroy-Guichardin katsomot alkoivat tyhjentyä. Saint-Étiennen häpeäksi joukkueen fanit päättivät kuitenkin rynnätä kentälle ja hyökätä kummankin joukkueen kimppuun.

Fanit kävivät kaikkien mahdollisten tahojen kimppuun kentällä ja paiskoivat muun muassa soihtuja suuria määriä sekä ihmisten että kentän päälle. Mellakkapoliisit saivat evakuoitua pelaajat ja toimihenkilöt nopeasti sisätiloihin. Fanien riehunta sai kuitenkin aikaan suuria tuhoja ja myös palokunta joutui saapumaan paikalle, koska soihdut sytyttivät myös tulipaloja.

Saint-Étiennen tulevaisuudennäkymät avoimina

Saint-Étienne julkaisi pelin jälkeen tiedotteen, jossa seura ei kommentoinut pelin jälkeistä kaaosta, mutta kertoi uusista tulevista omistusjärjestelyistä.

– Association Sportive de Saint-Etiennen osalta kausi 2021-2022 päättyy tuskalliseen seuraamukseen putoamisesta Ligue 2:een 18 peräkkäisen kauden jälkeen Ligue 1:ssä. Jaamme kaikkien vihreitä rakastavien suunnattoman tuskan ja surun, olivatpa he sitten kannattajia tai kumppaneita.

Seuran omistajat ottivat epäonnistumisen niskoilleen.

– Tämä epäonnistuminen on hyväksyttävä. Pääosakkeenomistajina otamme tästä täyden vastuun.

– Tämän kauhean pettymyksen lisäksi haluamme kiittää seuran johtoa sekä kaikkia työntekijöitä ja vapaaehtoisia, jotka työskentelivät taitavasti, sitkeästi ja omistautuneesti erityisen vaikeassa tilanteessa. Heidän kanssaan kirjoitetaan seuran tulevaisuus.

Joukkueelle haetaan myös uutta omistuspohjaa.

– Jos olemme pystyneet tekemään virheitä viime kausina, emme ole koskaan lopettaneet työtä varmistaaksemme ASSE:n kestävyyden, jonka taloudellinen tilanne mahdollistaa sen seuraavan vuoden Ligue 2:ssa. Hetken päästä ilmoitamme tärkeitä uutisia seuran ja meidän tulevaisuudestamme.

– Olennainen sivu elämässämme käännetään, mutta asetamme ennen kaikkea ASSE-instituution, joka, olemme vakuuttuneita, löytää hyvin nopeasti tiensä takaisin eliittiin.

Saint-Étiennen kotistadion sai kylmää kyytiä kotikannattajilta, kuten oheisella videolla nähdään.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut sarjat