Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Tuore mallinnus kertoo suomalaisen jalkapallon huipputilasta: “Tulokset ovat vaikuttavia jopa eurooppalaisessa vertailussa”

jalkapallo
AOP

Euroopan jalkapalloliitto UEFA tilasi taannoin Social Return on Investment (SROI) -mallinnuksen, jonka tarkoituksena oli tutkia jalkapallon arvoa yhteiskunnalle. Tulokset olivat suomalaisittain mielenkiintoisia.

Tuoreen Euroopan jalkapalloliitto UEFA:n tilaaman Social Return on Investment (SROI) -mallinnuksen mukaan suomalaisen juniori- ja harrastejalkapallon arvo yhteiskunnalle on peräti 1,96 miljardia euroa vuosittain.

Jalkapallon vaikutukset ihmisten hyvinvointiin ovat tutkimustiedon valossa kiistattomat. Ihmisten henkinen ja fyysinen hyvinvointi paranee, oppimisvalmiudet kehittyvät ja sosiaalinen hyvinvointi vahvistuu. Liikunnan arvo on kuitenkin todentunut vielä liian usein vain juhlapuheissa tai menestyksen hetkillä, koska sen vaikutus euroissa on ollut vaikeaa todentaa.

Jalkapallon suorat hyödyt Suomen talouteen ovat noin 522 miljoonaa euroa vuosittain. Lisäksi sosiaalisten hyötyjen arvo on peräti 1,09 miljardia euroa ja säästöt terveydenhuollossa noin 344 miljoonaa euroa.

Suomen Palloliitto Ry:n seurapalvelujohtaja Timo Huttunen kertoo, että moni taho onkin Palloliiton vanavedessä herännyt liikunnan ja urheilun positiivisten hyötyjen mittaamiseen ja sen arvon esiin nostamiseen.

– Olemme Palloliitossa todella ylpeitä, että olemme pystyneet ensimmäisenä lajiliittona tuomaan todennetut luvut keskusteluun mukaan liikunnan ja erityisesti jalkapallon taloudellisesta vaikuttavuudesta yhteiskunnassa.

– Olemme edistämässä koko suomalaisen liikunnan ja urheilun osaamisen kehittämistä aiheessa. Konkreettisesti tuemme parhaillaan salibandyn ja koripallon käynnissä olevia vastaavia mallinnuspilotteja kotimaassa.

Suomi on mallinnuksen mallimaa

Tutkimusyhtiö Substancen perustaja, tohtori Tim Crabbe on tutkinut ja kehittänyt SROI-mallinnusta UEFA:n toimeksiannosta jo vuosia. Crabbe on innoissaan Suomen tuloksista.

– Suomen UEFA SROI -tulokset ovat vaikuttavia jopa eurooppalaisessa vertailussa. Suomen pelaajakohtainen arvo (13 970 euroa) on korkein niissä 32 Euroopan maassa, jossa mallia on sovellettu, Crabbe kertoo.

Suomen lähes kahteen miljardiin nousseet jalkapallo- ja futsaltoiminnan taloudelliset hyödyt selittyvät Crabben mukaan muun muassa pelaajamäärien kasvulla, olosuhteiden kehittymisellä, jalkapalloon suunnattujen erityisohjelmien huomioimisella ja sosiaalisen pääoman lisäämisellä mallinnukseen.

– Toistaiseksi olemme pystyneet mallinnuksessa osoittamaan jalkapallon suorat hyödyt, mutta tulevaisuudessa tavoitteena on nettovaikutuksen todentamiseksi huomioida myös sellaiset yhteiskuntia järisyttävät suuret teemat kuten ilmastonmuutos, syrjäytyminen ja rasismi.

Huttusen mukaan jalkapallon kehityssuunta on erityisen tärkeää nykyisessä maailmantilanteessa.

– Nykyinen maailmantilannekin huomioiden jalkapallon ja ihmisten hyvinvoinnin edistämiseen sitoutuminen on niin päättäjiltä kuin yrityksiltä vahva kannanotto vastuullisten arvojen ja yhdenvertaisemman maailman puolesta.

– Jalkapallo tuottaa merkittäviä hyötyjä ja merkityksellisyyttä elämään yksittäiselle ihmisellä. Sen ohella kyse on miljardien hyvinvointivaikutuksista koko suomalaiselle yhteiskunnalle, Huttunen sanoo.

Palloliiton sivuilta on luettavissa lisätietoja UEFA SROI-mallinnuksesta.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut