Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

La Liga

Eurooppalaisessa jalkapallossa kuohuu – La Liga iskee kahta suurseuraa vastaan

La Liga Espanja
AOP

Espanjan La Liga tiedotti torstaina tehneensä valituksen Euroopan jalkapalloliitto UEFA:lle Ranskan Ligue 1:n Paris Saint-Germainista ja Englannin Valioliigan Manchester Citystä.

Espanjan La Ligan tiedotteen mukaan La Liga tuomitsee Ranskan Ligue 1:n Paris Saint-Germainin ja Englannin Valioliigan Manchester Cityn toimet, jotka rikkovat Euroopan jalkapalloliitto UEFA:n määräämiä sääntöjä talouden reilusta pelistä. Sarja kertoi kantavansa edelleen vastuunsa taloudellisen reilun pelin ja kestävän jalkapallon puolustamisesta Euroopassa.

– La Liga teki tällä viikolla valituksen UEFA:lle PSG:tä vastaan, joka liittyy toiseen valitukseen Cityä vastaan ​​huhtikuussa, koska se ymmärsi, että nämä seurat rikkovat jatkuvasti nykyisiä taloudellisen reilun pelin sääntöjä.

– La Liga katsoo, että nämä käytännöt muuttavat jalkapallon ekosysteemiä ja kestävyyttä, vahingoittavat kaikkia eurooppalaisia ​​seuroja ja sarjoja ja vain lisäävät keinotekoisesti markkinoita, sillä rahat eivät itse tuota jalkapalloa.

Sarjan mukaan seurat ovat keplotelleet monilla eri tavoilla.

– La Liga ymmärtää, että näiden seurojen sääntöjenvastaista rahoitusta toteutetaan joko suorilla rahansiirroilla tai sponsorointi- ja muilla sopimuksilla, jotka eivät vastaa markkinaehtoja tai jotka eivät ole taloudellisesti järkeviä.

Sarja kertoi myös, ettei se aio hellittää asiassa.

– Cityä vastaan ​​UEFA:lle tehdyt valitukset tehtiin huhtikuussa, ja tällä viime viikolla on esitetty PSG:tä vastaava valitus, vaikka ei ole poissuljettua, että tulevina päivinä osaa näistä valituksista tullaan jatkamaan uusien tietojen avulla.

– Lisäksi La Liga on tehnyt sopimuksen asianajotoimistojen kanssa Ranskassa ja Sveitsissä, mukaan lukien ranskalainen asianajajatoimisto Juan Branco, tavoitteenaan ryhtyä hallinnollisiin ja oikeudellisiin toimiin Ranskan toimivaltaisten elinten ja Euroopan unionin EU:n edessä mahdollisimman pian, tiedotteessa kerrottiin.

Tiedotteen mukaan Sveitsissä La Liga tutkii erilaisia ​​edustusvaihtoehtoja Nasser Al-Khelaifin mahdollisten eturistiriitojen vuoksi, jotka johtuvat hänen erilaisista rooleistaan ​​PSG:ssä, UEFA:ssa, Eurooppalaisten jalkapalloseurojen yhteistyöjärjestössä ECA:ssa ja beIN Sportsissa.

Samaa soppaa puitiin jo 2017-2018

La Liga kertoi myös, että sarjan edelliset valitukset samojen seurojen toiminnasta lakaistiin maton alle.

– Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun La Liga tuomitsee nämä kilpailunvastaiset käytännöt UEFA:ssa. Espanjalainen järjestö on aina johtanut taloudellisen valvonnan puolustamista.

– Vuosina 2017 ja 2018 se jätti UEFA:lle hakemukset PSG:tä ja Cityä vastaan ​​taloudellisen reilun pelin rikkomisesta, mikä johti UEFA:n seuraamuksiin molemmille “maanosaeuroille”, vaikka ne myöhemmin mitätöitiin Urheilun kansainvälisen vetoomustuomioistuimen CAS:n outojen päätösten vuoksi.

Tiedotteen mukaan La Ligan valitukset sekä lausunnot, joita espanjalaisten seurojen liitto on antanut viime aikoina tässä asiassa, perustuvat tietoihin ja ovat tehty seurojen tarkastettujen tilien yksityiskohtaisen seurannan ja analyysin jälkeen.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta La Liga