Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Valioliiga

Valioliigan Manchester Unitedin toimitusjohtaja laukoi tylyjä totuuksia – Kyytiä sai useampikin taho

Richard Arnold toimitusjohtaja Manchester United
AOP

Englannin Valioliigan Manchester Unitedin toimitusjohtaja Richard Arnold piti seuran fanien kanssa avoimen keskustelutilaisuuden paikallisessa pubissa ja oli monesta kannattajia painaneesta aiheesta hyvin suorasanainen. Kyytiä sai muun muassa tolkuton tuhlailu.

Englannin Valioliigan Manchester Unitedin toimitusjohtaja Richard Arnold oli lauantaina tiukan paikan edessä, kun joukko Unitedin faneja aikoi pitää mielenosoituksen hänen kotinsa ulkopuolella vastalauseena seuran toiminnalle. Arnold ratkaisi asian liittymällä fanien seuraan paikalliseen pubiin ja keskustelemalla avoimesti heidän kanssaan.

Yksi tapaamiseen osallistuneista faneista kuvasi tapahtuman salaa ja vuoti videon siitä brittilehti Daily Mirrorille. Mirror julkaisi nauhoitteen sisällön kokonaisuudessaan.

Seuran pääomistaja ei miellytä edelleenkään kaikkia

Unitedin omistava Glazerin perhe on ollut jo iät ja ajat fanien hampaissa. Arnoldin mukaan tilanne on mikä on.

– Et ehkä pidä nykyisistä omistajistamme – en voi sille mitään. Mutta jos haluat jonkun muun tulevan sisään, he näkevät, että fanit rakastavat joukkuetta, ja se on positiivista.

Surkealla fanien ja omistajien välisellä suhteella on toimitusjohtajan mukaan harmillisia vaikutuksia.

– Viime vuosi oli helvetin painajainen. Jokaisessa pelissä oli vihaa.

– Oli pari asiaa. Ensinnäkin protestit, protestoikaa minulle. Se on minun työni ja minun pitäisi ottaa se vastaan. Protestoikaa omistajille, mutta sponsorit ovat antaneet rahaa seuralle.

Sponsorit ovat Arnoldin mukaan täysin väärä protestointikohde.

– Heitä ei pitäisi rangaista, mitä he ovat tehneet väärin? He ovat antaneet rahaa auttaakseen seuraa. Satuttaako sponsoreihin kohdistuva paine todella Glazereita?

Glazerit ostivat osan Unitedia jo vuonna 2003 ja hankkivat seuran kokonaisuudessaan vuonna 2005.

– Tiedätte, millaista oli vuonna 2005, omistajia kohtaan kohdistui paine olla ostamatta seuraa.

– He ostivat seuran joka tapauksessa. Jos haluat ajatella heitä tällä tavalla, he ovat hard rockin kovia. Se, että sanotaan, että he eivät välitä, on väärä sana. He eivät pelkää ihmisiä.

Rahaa on tuhlattu tolkuttomasti

Arnold on erityisen käärmeissään Unitedin tuhlailusta pelaajamarkkinoilla.

– Käytimme pelaajiin miljardi puntaa. Olemme kuluttaneet enemmän kuin kukaan muu Euroopassa. En ole innoissani siitä, missä olemme. Se ei ole helppoa minulle, ja olen huolissani siitä, kuinka saamme tämän järjestykseen tulevaisuutta varten. Mitä tapahtui, on se, että olemme polttaneet helvetisti rahaa.

– Et voi mennä harjoituskentällemme sanomaan “Näytä minulle, missä on yksi miljardi puntaa, koska emme ole käyttäneet rahaa hyvin historiallisesti”. En ole täällä puolustamassa puheenjohtaja Joel Glazeria. Hänen täytyy puhua omasta puolestaan.

Uusi stadionkin siirtää horisontissa

Unitedin kotistadion Old Trafford vanhenee käsiin, eikä sitä voida määräänsä enempää modernisoida. Uuden stadionin rakennus onkin siis edessä ja siihen täytyisi löytyä rahat.

– Tulevaisuutta varten, jotta voimme investoida uuteen stadioniin ja uusimpaan ja parhaaseen harjoituskenttään, meidän on tehtävä jotain. Meidän on saatava sijoittajia mukaan.

– Tarvitsen sitä tehdäkseni sen, mitä haluan seuralle. Minulla on nyt oltava enemmän rahaa, koska millään seuralla maailmassa ei ole rahaa rakentaa uutta stadionia.

Se, mistä rahat saadaan, on toissijainen asia.

– Sinä joko lainaat tai sijoitat sen. Rahan on tultava jostain.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Valioliiga