Eurooppa-liiga

HJK:lle kylmää kyytiä Stadio Olimpicolla – Mourinho osoitti taktista osaamistaan

AS Roma vs HJK Helsinki

HJK joutui kovaan testiin Eurooppa-liigan torstain kierroksella, kun vastaan asettui José Mourinhon luotsaama AS Roma. Stadio Olimpicolla pelattu ottelu päättyi isäntien 3-0 voittoon.

HJK lähti Eurooppa-liigan C-lohkon otteluun AS Romaa vastaan tappio niskassaan, kun lohkovaiheen avausottelusta oli tullut takkiin Real Betisiltä.

Klubi joutui Stadio Olimpicolla valtavan paineen alle heti ensimmäisistä minuuteista lähtien, eikä kotijoukkue antanut yhtään ylimääräistä tilaa.

Ottelu sai suomalaisittain painajaismaisen alun, kun HJK:n puolustukselle sattui harhasyöttö, jonka jälkeen Miro Tenho oli pakotettu rikkomaan alimpana miehenä Andrea Belottia. Tilanteesta tuomittiin ensin keltainen, mutta VAR-tarkistuksen jälkeen Tenho ajettiin suoralla punaisella pihalle. Ankara tuomio, joka luonnollisesti vaikutti pelin kulkuun merkittävästi.

Roma pyrki hyödyntämään miesylivoimaansa ja vyörytti hyökkäyksiään kohti Conor Hazardin vartioimaa maalia. Giallorossin tuoreella hankinnalla Belottilla oli muutama tontti, mutta Klubin maali säilyi vielä koskemattomana.

Myös HJK:lla olit omat saumansa, joista parhaimpana Arttu Hoskosen pusku, joka osui kotijoukkueen maalin tolppaan.

Mourinho näytti taktista osaamistaan – Klubin selkäranka katkesi toisen jakson alussa

Toinen puoliaika sai HJK:n kannalta huonoimman mahdollisen alun. Tauolla kentälle vaihdettu Paulo Dybala niittasi vain hetken pelin jälkeen ensimmäisellä kosketuksellaan isännät johtoon.

Vain hetkeä myöhemmin pallo oli jälleen maalissa, kun peliväline kimposi Lorenzo Pellegrinin rinnasta Hazardin selän taakse.

Belotti sai vihdoin palkintonsa 68. peliminuutin kohdalla, kun Klubi-puolustus nukkui ja jätti Italian maajoukkuemiehen täysin vapaaksi maalin eteen. 3-0 ja viimeinen naula helsinkiläisten arkkuun.

HJK:n seuraava vastus on Roman yllättänyt Ludogorets. Kyyti on ollut tähän mennessä juuri niin kylmää kuin sen odotettiinkin olevan. Lohkopaikka itsessään on jo kova saavutus, mutta tehtävää vielä riittää, että jatkopaikka irtoaisi.

Uutista muokattu klo 02:19. HJK:n jatkosaumat ei ole menneet, kuten jutussa aiemmin virheellisesti väitettiin.