FA Cup

Portugalilaiskeskikenttä säkenöi Arsenalin 3-0 voitossa: “Hän teki tässä ottelussa eron”

Mikel Arteta

Arsenal otti maanantaina FA Cupin kolmannen kierroksen kamppailussa 3-0 voiton Oxford Unitedia vastaan. Gunnersin riveissä riitti onnistujia, mutta Mikel Arteta korosti etenkin kaksi maalia syöttäneen Fabio Vieiran panosta.

Englannin kolmannella sarjatasolla pelaava Oxford United pystyi pitämään Valioliigaa johtavan Arsenalin ilman onnistumisia ensimmäisellä puoliajalla. Jälkimmäisellä jaksolla Tykkimiesten paine tuotti kuitenkin tulosta ja Mikel Artetan ryhmä marssi jatkoon 3-0 voiton myötä.

Lontoolaisten maaleista vastasivat Mohamed Elneny ja kahdesti osunut Eddie Nketiah. Arteta oli tyytyväinen omiensa esitykseen ja nosti esiin Fabio Vieiran, joka syötti joukkueensa kaksi ensimmäistä maalia. Portugalilainen on jäänyt melko pienelle vastuulle saavuttuaan seuraan kesällä, mutta käytti näyttöpaikkansa maanantaina.

– Vieira on todella laadukas pelaaja, Arteta totesi.

– Hänellä riittää luovuutta ja kykyä tehdä oikeita ratkaisuja viimeisellä kolmanneksella. Hän teki tässä ottelussa eron päästyään oikealle alueelle.

Espanjalaiskoutsi antoi pelin jälkeen myös reilut kehut vastustajalle.

– He tekivät tästä vaikean ottelun ja taistelivat rajusti koko joukkueen voimin. Meidän täytyi pysyä kärsivällisinä. Pelimme helpottui selkeästi avausmaalin jälkeen.

Lähde: Eurosport