Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Siirtouutiset

Veikkausliigan SJK lainasi lupaavan englantilaismaalivahdin

Ovie Ejeheri maalivahti SJK
AOP

Veikkausliigassa pelaava SJK ja Englannin Valioliigan suurseura Arsenal FC ovat sopineet maalivahti Ovie Ejeherin siirrosta Suomen pääsarjaan lainasopimuksella.

Englannissa 23. huhtikuuta vuonna 2003 syntynyt, 195-senttinen maalivahti Ovie Ejeheri pelaa SJK:ssa seuraavat kuusi kuukautta, ja palaa kesällä takaisin Englantiin, kun Arsenal aloittaa valmistautumisen Valioliiga-kauteen 2023-2024.

Ejeheri on Arsenalin oma kasvatti, ja hän on pelannut seuran akatemiassa U18- ja U20-joukkueissa sekä Premier League 2:ssa Arsenalin reservijoukkueessa. Ejeheri kuuluu myös säännöllisesti Arsenalin edustusjoukkueen harjoitusrinkiin ja kuluvalla kaudella hän kävi lainalla Chelmsford FC:n riveissä ja pelasi National League Southia ja FA Cupia yhteensä 23 ottelua.

Ulkomaille Ejeheri lähtee pelaamaan nyt ensimmäistä kertaa.

– Olen mielestäni hyvin kokonaisvaltainen maalivahti. Eli pystyn tehdä kaikkia asioita, pelata jalalla ja torjua. Mutta koska olen pitkä ja isokokoinen, moni pitää minua varsin dominoivana maalivahtina maalin edustalla. Sanoisin, että se on tavallaan minun supervoimani peruspelaamiseni lisäksi. Olen mielestäni myös kohtuu hyvä rangaistuspotkujen torjuja, Ejeheri kuvailee itseään.

– Ihmisenä sanoisin, että olen hyvin onnellinen ja ulospäin suuntautunut. Saan kristittynä voimaa uskostani, ja se oikeastaan määrittelee minua myös ihmisenä.

Ensimmäinen ulkomaansiirto innostaa englantilaismiestä.

– Tämä on minulle todella hieno ja jännittävä kokemus tulla Suomeen. Täällä ei ole ollenkaan niin kylmä, mitä moni sanoi etukäteen, vaan täällä oli itseasiassa lämpimämpi kuin kotona kun lähdin. Enemmän lunta toki. Tykkään kuitenkin lumesta, joten se on ok.

– Suomesta en tiennyt hirveästi etukäteen, mutta olen kyllä ottanut selvää. Olen jopa opetellut suomeksi sanoja. Osaan tervehtiä ja esitellä itseni jo suomeksi, ja tiedän mitä tarkoittaa ”tervetuloa”.

Ejeheri odottaa alkuaan Seinäjoella innolla.

– Heti kun kuulin tästä seurasta ja mahdollisuudesta, aloin opettelemaan sanoja ja ottamaan selvää kaikesta. En ole vielä nähnyt joukkuekavereitani, mutta odotan sitä jo innolla. Muutenkin, olen todella innoissani tänne tulosta, ja samalla tavoin odotan pelaamista seuran paidassa, sanoo Ejeheri vielä lopuksi.

Ejeheri on ollut Arsenalissa 8-vuotiaasta asti, ja harjoitellut edustusjoukkueen mukana. Myös tulevaisuudessa hän haluaa saavuttaa isoja asioita.

– Periaatteessa haluan olla vain paras mahdollinen maalivahti mitä pystyn olemaan. Mutta haaveenani on pelata Mestarien Liigassa ja voittaa MM-kultaa. Eli siinä mielessä tavoitteeni ovat kyllä korkealla sen suhteen, mitä haluan saavuttaa jalkapalloilijana. En ole kuitenkaan sellainen, joka vain puhuu enemmän asioista, vaan näytän mieluummin osaamiseni kentällä.

Seinäjoella odotetaan jo innolla

SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman on innoissaan uudesta maalivahdista.

– Olemme tyytyväisiä, että voimme toivottaa Ovien tervetulleeksi SJK:n riveihin tämän lainan myötä. Meidän kanssamme hän pystyy jatkamaan omaa kehitystään korkealla sarjatasolla, sekä samalla vahvistamaan meidän pelaajaryhmäämme, jotta saavutamme omat tavoitteemme.

– Tämä on osoitus myös siitä, että seuramme kansainvälinen verkosto kasvaa kaiken aikaa. Olemme tehneet taustalla paljon töitä sen eteen, että meillä olisi hyvät kansainväliset yhteydet sekä sitä kautta keinoja, jotka auttavat meitä kehittymään entisestään seurana.

SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez on samoilla linjoilla. Hänen mukaansa joukkue on nyt valmis ja valmis kauteen.

– Teimme pitkään tutkimustyötä, kun etsimme sopivaa maalivahtia meille. Löysimme ehkä hieman nuoremman kaverin mitä alun perin etsimme, mutta kun saimme mahdollisuuden tuoda seuraan joku sellaisella potentiaalilla ja ominaisuuksilla kuin Ejeheri, emme epäröineet.

– Hänen dominoiva pelityylinsä tekee taatusti vaikutuksen tässä sarjassa. Olemme myös nähneet aiemmin, kun tänne tulee maalivahteja vastaavista isoista seuroista ja ympäristöistä, mitä he voivat tuoda joukkueelle.

SJK on myös sitoutunut Ejeherin kokonaisvaltaiseen kehittämiseen.

– Odotamme innoissamme, että pääsemme työskentelemään Ovien kanssa. Emme aio vain peluuttaa häntä, vaan haluamme myös kehittää häntä entisestään. Tämä on hänelle itselleen myös testi, ja me autamme häntä siinä. Olemme tyytyväisiä, että hän on täällä ja Ovie tulee varmasti nopeasti osaksi joukkuetta ja kaupunkia.

– Ja kuten olemme jo huomanneet, hän on hyvässä kunnossa ja todella innokas itse oppimaan ja kehittymään. Toivottavasti samalla hän pystyy auttamaan meitä saavuttamaan menestystä tällä kaudella, Gómez päättää.

SJK:ssa ollaan imarreltuja Arsenalin luottamuksesta,

– Haluan myös kiittää Arsenalia, joka luottaa meihin niin paljon, että lähettää maalivahtilupauksensa tänne. Erityisesti haluan kiittää heidän ykkösjoukkueensa maalivahtivalmentajia Iñaki Cañaa ja Terry Masonia, sekä laina-asioista vastaavaa Ben Knapperia, jotka auttoivat meitä tässä siirrossa.

– Seuralle ja meille valmentajille, on myös kunniaksi, että luotamme nuoriin talentteihin, kuten Ejeheri ja muut meidän nuoret pelaajamme. Voimme olla tästä suuntauksesta erittäin ylpeitä. Se vaatii paljon luottoa tekemiseen ja pelaajiimme, ja olen siitä innoissani, Gómez päättää.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Siirtouutiset