Serie A

Punaiset kortit viuhuivat – Serie A:n pikkuseura jatkoi yllätyksiään Atalantan kustannuksella

Sassuolo - Atalanta

Sassuolo ja Atalanta kohtasivat lauantaina Mapei Stadiumilla. Kovaotteinen kamppailu sujui hyvin pitkälti kotijoukkue Sassuolon hallinnassa, mutta valkopaitainen Atalantakin hätyytteli muutaman kerran isäntien maalia.

Sassuolo aloitti pelin Atalantaa vastaan ennakkoluulottomasti ja laittoi Gian Piero Gasperinin suojatit ahtaalle heti ensimmäisistä minuuteista lähtien.

Kotijoukkueen aktiivinen karvauspelaaminen toimi tehokkaasti, eikä Atalanta päässyt rakentelemaan peliään rauhassa. Vieraiden ilta synkkeni 30. minuutin kohdalla entisestään, kun Joakim Maehlelle tuomittiin suora punainen ruman rikkeen seurauksena.

Kentälle syntyi lisää tilaa, jota Sassuolo pyrki käyttämään tehokkaasti hyödykseen. Etenkin hyvässä vireessä ollut Domenico Berardi oli vaikea pideltävä vieraiden puolustukselle. Italian maajoukkuemies olikin lähellä maalintekoa jakson loppuhetkillä, mutta hänen vaparinsa leijaili hieman Atalantan maalin ohi.

Toisella jaksolla sama kaava näytti jatkuvan. Isännät saivat palkinnon yritykselleen 55. minuutilla, kun Armand Lauriente laukoi komeasti rangaistusalueen rajalta takakulmaan.

Tämän jälkeen Atalanta heräsi ja tilanteita alkoi syntyä. Marten de Roon ampui vihaisesti vapaapotkusta, mutta Sassuolon maalivahti Andrea Consigli torjui.

Vaihdosta sisään tullut Jeremie Boga pääsi hetkeä myöhemmin hyvälle tontille, mutta hänen viimeistely-yrityksensä jäi puolittaiseksi.

Turhautuminen alkoi näkyä Atalantan otteissa ja Luis Muriel otti lisäajan viime hetkillä punaisen suunsoitosta.

Peli päättyi 1-0 lukemiin, joten Sassuololle jälleen makea voitto Serie A:n kärkikastiin kuuluvasta vastustajasta. Viime viikolla joukkue voitti AC Milanin peräti 5-2.