West Ham raapi tasurin St. James’ Parkilta – Newcastle joutui pettymään

David Moyes

Newcastle sai St. James’ Parkille vieraita Lontoosta, kun West Ham United saapui kylään. Vahvaa kautta pelaava kotijoukkue oli odotetusti hallitsevampi osapuoli, mutta Hammersillakin oli pelissä omat etsikkoaikansa.

Eddie Howen hurjaan kuntoon piiskaama Newcastle aloitti ottelun West Hamia vastaan pyörremyrskyn lailla.

Pallo oli vierasjoukkueen verkossa vain parin peliminuutin jälkeen Joe Willockin toimesta, mutta osuma hylättiin pelivälineen käytyä niukasti päätyrajan yli ennen Miguel Almironin keskitystä.

Seuraavasta tilanteesta kuitenkin helähti. Brassipelaaja, Joelinton, voitti pallon keskialueella ja tilanteeseen tullut Sean Longstaff lähetti pitkän pystysyötön Callum Wilsonille. Huimassa vireessä tällä kaudella ollut brittikärki ei erehtynyt vaan vei joukkueensa tyylikkäästi johtoon.

Magpies loi tämän jälkeen nipun kelvollisia paikkoja, mutta tulosta ei syntynyt.

West Ham heräsi jakson lopulla ja sai painettua pelin painopistettä kohti kotijoukkueen maalia. Kova yritys tuotti tulosta, kun Lucas Paqueta latasi pallon verkon perukoille.

Toisella jaksolla Magpies otti pelin jälleen haltuunsa paineistaen rajusti Hammersin alakertaa. David Moyesin suojatit eivät kuitenkaan tyytyneet pelkästään peruuttelemaan ja joukkue iski tilaisuuden tullen terävästi vastaan.

Parhaat tekopaikat siunaantuivat Newcastlelle, mutta lontoolaisten armoton raataminen tylsytti raitapaitojen pelaamista.

Ottelu päättyi lopulta 1-1 tasalukemiin, joka Newcastlelle selkeä pettymys. Joukkue on nyt kahden pisteen päässä kolmantena olevasta Manchester Unitedista. West Ham jatkaa kuudentenatoista.