Citylle arvokkaat pisteet Etihadilla – Arsenalin etumatka kutistui kolmeen pisteeseen

Pep Guardiola

Englannin Valioliigan sunnuntain jälkimmäisessä ottelussa kohtasivat Manchester City ja Aston Villa. Sarjakakkonen City kesti ennakosuosikin paineet ja nappasi kotistadionillaan selkeän 3-1 voiton. Pep Guardiola oli tyytyväinen joukkueensa yleisilmeeseen.

Manchester Cityn ja Aston Villan välisen ottelun ennakkosuosikista ei ollut minkäänlaista epäselvyyttä.

City hallitsi pelitapahtumia ennakkoarvioiden mukaisesti ja saikin rakettimaisen startin Rodrin osuttua maalipuiden väliin jo neljännellä minuutilla. Espanjalaisen pusku jätti Villan maalia vartioineen Emiliano Martinezin täysin voimattomaksi.

Ilkay Gundoganille tarjoutui hetkeä myöhemmin avopaikka, mutta Martinez sai ohjattua hänen yrityksensä ulos päätyrajasta.

Gundogan paikkasi edellisen hassinsa 39. minuutilla Erling Haalandin tarjoilusta.

Citylle tuomittiin avaujakson loppuhetkillä rangaistuspotku Jack Grealisihiin kohdistuneen rikkeen jälkeen.

Riyad Mahrez viimeisteli varmasti ja vei isännät jo kolmen maalin karkumatkalle.

Ollie Watkins nostatti vieraiden toiveita tunnin kohdalla, mutta pelin paremmasta joukkueesta ei jäänyt missään vaiheessa epäselvyyttä.

Citylle ansaitut pisteet kotiluolassaan, jonka myötä Arsenalin sarjajohto kutistui vain kolmeen pisteeseen.

Lontoolaisilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna, mutta Valioliigan mestaruustaisto on edelleen täysin avoinna.

– Olen erittäin tyytyväinen joukkueen esitykseen. Oli todella tärkeää saada kurottua Arsenalin etumatkaa, Pep Guardiola totesi.