Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut sarjat

Veikkausliigan SJK hankki brasilialaishyökkääjän – Matka jatkuu upouuteen liettualaisyhteistyöseuraan

OmaSp Stadion SJK
AOP

Veikkausliigan SJK on tehnyt pitkän sopimuksen brasilialaisen laitahyökkääjä Vinícius Ribeiron kanssa ja pelaaja siirtyi heti lainasopimuksella Liettuan A lygassa pelaavan FC Džiugasin riveihin.

Brasilialaisen laitahyökkääjä Vinícius Ribeiron lainasopimus Veikkausliigan SJK:sta Liettuan A lygassa pelaavaan FC Džiugasiin kattaa koko kauden 2023. Samalla SJK aloittaa yhteistyön liettualaisseuran kanssa.

– Viníciuksella on erittäin korkeatasoinen harjoitustausta Brasiliasta, ja tunnistimme hänessä pelaajan, jolla on hyvät mahdollisuudet tulla meidän edustusjoukkueemme pelaajaksi tulevaisuudessa. Hän on erittäin vahva hyökkäyspäässä, ja omaa todella vahvat 1 vastaan 1 -ominaisuudet, SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman kuvailee.

SJK:n aloittama yhteistyö Liettuan A lygassa pelaavan FC Džiugasin kanssa on isossa roolissa jatkossa.

– Samalla kun meidän oma pelaajakehityssysteemimme on kovassa kehityksessä, on hyvä huomioida, että nuorilla, ulkomailta tulevilla pelaajilla, voi usein kestää hieman pidemmän aikaa tottua Eurooppaan ja aikuisten sarjojen peleihin.

– Siksi tämä yhteistyö FC Džiugasin kanssa antaa meille erinomaisen mahdollisuuden tutustuttaa Vinícius pääsarjatasoon, samalla kun hän sopeutuu elämään Euroopassa, Dorman jatkaa.

Jatkossa yhteistyö vain syventyy.

– Tulevaisuudessa toivommekin heidän kanssaan entistä syvempää yhteistyötä, joka mahdollistaisi lisää pelaajalainoja, kansainvälisiä ystävyysotteluita eri ikäryhmien välillä, sekä yhteistyötä pelaajarekrytoinnissa. On erittäin tärkeää seuralle löytää tällaisiä strategisia yhteistyökumppaneita, myös maan rajojen ulkopuolelta, joista voi kehittyä aivan uusia tasoja.

Uusia tuttavuuksia kaksin kappalein

Liettualaianen FC Džiugas pelaa Liettuan A lygassa ja sillä on reservijoukkue alemmissa sarjoissa. Joukkue tulee Telšiain kaupungista ja se aloittaa nyt kolmannen kautensa pääsarjassa. Viime kaudella 2022 FC Džiugas sijoittui sarjassa yhdeksänneksi.

Seuran päävalmentajana toimii portugalilainen João Prates, ja myös joukkueessa pelaa useampia portugalilaistaustaisia tai brasilialaisia pelaajia, joten Vinícius pääsee kotiutumaan Eurooppaan ilman välittömiä kieliongelmia.

Brasilian Campinassa, São Paulon osavaltiossa, 24. heinäkuuta vuonna 2001 syntynyt Ribeiro, on 174-senttinen laitahyökkääjä. Nyt 21-vuotias Vinícius on sãopaulolaisen Bragantinon kasvatti, ja pelannut kasvattajaseuransa juniorijoukkueiden lisäksi São Paulon osavaltion sarjoissa, Grêmio Osascon ja Caldensen riveissä.

Viimeiset kaksi vuotta Vinícius on pelannut Brasilian pääsarjassa pelaavan Coritiban akatemiajoukkueissa. Coritiban riveissä hänellä on myös yksi peli Brasilian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Série B:ssä, kaudelta 2021.

Viime kaudella Ribeiro pelasi ensin Brasilian Campeonato Paranaensessä Coritiban riveissä viisi ottelua ilman tehoja. Sitten hän siirtyi Série D:hen AA Caldenseen, jossa kaksi ottelua sujuivat myös tehoitta.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut sarjat