Huuhkajat

Huuhkajille karsintojen avausvoitto: Pohjois-Irlanti kaatui rajun taistelun jälkeen

Jalkapallokenttä
Pixabay

Suomi avasi pistetilinsä EM-karsintojen toisessa ottelussa, kun Pohjois-Irlanti kaatui vieraskentällä lukemin 0-1. Ottelun ainokaisesta vastasi Benjamin Källman, joka jatkoi viime aikojen hyvää maalivirettään.

Huuhkajat joutui odotetunlaiseen testiin Belfastissa, kun isäntäjoukkue Pohjois-Irlanti pyrki rikkomaan vastustajansa pelinrakentelua päästäkseen pelaamaan omilla vahvuuksillaan.

Suomi aloitti pelin pirteästi ja pystyi hallitsemaan kenttätapahtumia ensimmäisellä jaksolla. Pohjois-Irlanti hätyytteli muutaman kerran Lukas Hradeckyn maalia, mutta Huuhkajat määrittivät ensimmäisellä nelivitosella pelin temmon.

Hieman ennen puolen tunnin täyttymistä alkoi tapahtua. Glen Kamara lähetti pystysyötön kohti Robin Lodia, joka taisteli tiensä väkisin läpi kahden Pohjois-Irlannin puolustajan. Lod pelasi maalin eteen, josta Teemu Pukki jatkoi takatolpalla odottaneelle Benjamin Källmanille.

FC Cracovian hyökkääjä viimeisteli maajoukkueuransa neljännen maalin. Kaikki Källmanin osumat ovat syntyneet alle vuoden sisään.

Hetkeä myöhemmin Källman tarjoili Pukille tuhannen taalan paikan, mutta kotkalaisen ruuti oli märkää.

Toisella jaksolla Pohjois-Irlanti nosti prässiään ja haki tasoitusta riskillä. Suomi oli muutaman todella pahoissa vaikeuksissa, mutta pystyi säilyttämään puolustusmuotonsa kohtuullisen hyvin.

Loppulukemat kirjattiin siis Huuhkajien hyväksi 0-1, jonka myötä Markku Kanervan miehistölle arvokkaat pisteet.

Karsinnat jatkuvat kesäkuussa kahdella kotiottelulla, kun Huuhkajat kohtaa Olympiastadionilla Slovenian ja San Marinon.