Valioliiga

Manchester City murskasi Liverpoolin viiden maalin ilotulituksessa

Manchester City - Liverpool

Manchester Cityn ja Liverpoolin välinen odotettu huippukamppailu ei pettänyt tälläkään kertaa. Kaksikon välillä on nähty viime vuosina viihdyttäviä pelejä ja sama kaava jatkui tälläkin kertaa.

Liverpool sai peliin huikean alun, kun Mohamed Salah iski nopean vastahyökkäyksen jälkeen 17. minuutin kohdalla. Vieraiden johtoasema ei kuitenkaan kesktänyt kauaa, sillä Erling Haalandin tilalle avaukseen noussut Julian Alvarez tasoitti kymmentä minuuttia myöhemmin.

Ensimmäinen puoliaika päättyi 1-1 lukemiin. City sai toiselle nelivitoselle parhaan mahdollisen alun, kun Kevin De Bruyne osui kauniin hyökkäyksen jälkeen. Liverpoolin puolustuslinja valui jatkuvasti liian alas, eikä keskikentän tukipelaaminen toiminut toisella puoliajalla alkuunkaan.

Ilkay Gundogan vei lähietäisyydeltä joukkueensa kahden maalin johtoon. Pelin paras pelaaja, Jack Grealish, viimeisteli iltapuhteensa vastaamalla isäntien neljännestä maalista. Liverpoolin selkäranka katkesi viimeistään tässä vaiheessa ja loppu oli silkkaa pelailua.

City piti voittonsa myötä mestaruushaaveensa elossa. Ero on tällä hetkellä viisi pistettä sarjakärki Arsenaliin, joka pelaa oman ottelunsa Leedsiä vastaan.

Liverpoolin taistelu pääsystä neljän parhaan joukkoon otti takapakkia. Ero viimeistä Mestarien liigan paikkaa hallussaan pitävään Tottenhamiin säilyi seitsemässä pisteessä.