Mestarien liiga

Napoli laulukuoroon: Italojättien kohtaamisessa riitti draamaa

Napoli joutui pettymään AC Milania vastaan.

Napoli joutui pettymään Mestarien liigassa karvaalla tavalla, kun AC Milan paineli otteluparista jatkoon yhteismaalein 2-1. Sinipaitaiselle isäntäjoukkueelle jäi toisesta osaottelusta runsaasti jossiteltavaa.

Ensimmäisen osaottelun hävinnyt Napoli lähti revanssiasenteella Milania vastaan ja otti pallonhallinnan itselleen. Luciano Spallettin ryhmä loi lukuisia kelvollisia maalintekotilanteita, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan.

Vaarallisimmista tekopaikoista vastasi kuitenkin Milan, joka hyökkäsi useamman kerran terävästi vastaan. Olivier Giroud pääsi yrittämään pilkuta reilun parinymmenen peliminuutin jälkeen. Napoli-vahti Alex Meret aavisti oikein ja torjui ranskalaisen yrityksen.

Ottelun avausmaali nähtiin hetki ennen puoliaikaa, kun Rafael Leão lähti pitkään pystyjuoksuun pitäen Napoli-puolustusta pilkkanaan. Portugalilainen löysi syötöllään täysin vapaana olleen Giroudin, joka sijoitti pallon varmasti häkkiin.

Napoli lisäsi toisella jaksolla intensiteettiä ja pakotti Milanin puolustuskannalle. Varsinkin hyvällä pelipäällä ollut Kvicha Kvaratskhelia loi jatkuvasti uhkaa vieraiden maalille. Georgialaistähti pääsi astelemaan pilkulle Fikayo Tomorin käsivirheen jälkeen. Mike Maignan venyi kuitenkin upeaan pelastukseen pitäen lukemat ennallaan.

Victor Osimhen nikkasi pelin tasoihin loppuhetkillä, mutta tämä jäi laihaksi lohduksi Milanin jatkaessa seuraavaan vaiheeseen 2-1 yhteistuloksen myötä.