Tottenhamille nolo selkäsauna Valioliigassa – Joukkueen ahdinko syvenee

Tottenham kärsi nolon selkäsaunan Valioliigassa
Pexels

Tottenham kärsi Mestarien liiga haaveiden kannalta nolon ja kirvelevän tappion Newcastlelle Valioliigassa.

Ennen ottelua sarjataulukon sijoilla neljä ja viisi olleiden Newcastlen ja Tottenhamin välille povattiin tiukkaa kamppailua. Toisin kuitenkin kävi, eikä voittajasta ollut St James’ Parkilla epäselvyyttä.

Ottelu ei ollut ehtinyt vanhentua edes kymmentä minuuttia, kun Spurs oli jo kolmen maalin taka-ajoasemassa. Jacob Murphylla oli helppo työ viimeistellä heti toisella peliminuutilla Hugo Llorisin eteensä torjuma pallo Tottenham-verkkoon. Yhdeksän minuutin kohdalla Murphy laukoi monsterivedon kaukaa kuudentoista takaa ja Lloris sekä Murphy katsoivat kumpikin epäuskoisina, kuinka pallo päätyi jälleen verkkoon.

Murphyn maalien välissä Joelinton ehti vielä ujuttaa itsensä Llorisin ohi ja viimeistellä hurraavan kotiyleisön edessä hienon osuman.

Kaikki näytti menevän Newcastella sisään ja Alexander Isak viimeistelikin vielä ennen puoliaikaa kahden minuutin sisään kaksi osumaa ja isännät pääsivät tauolle 5-0 johtoasemassa.

Cristian Stellini näytti saaneen Tottenhamiin hieman virtaa toisen jakson alkuun ja Harry Kane onnistuikin kaventamaan hienolla sijoituksella toisen jakson alussa. Sen enempää puhtia ei Tottenhamista kuitenkaan löytynyt ja kiri jäi haaveeksi.

Callum Wilson kaunisteli isäntien voittonumeroiksi vielä 6-1 ja Tottenham-pelaajien päät painuivat syvään.

Tappio on Tottenhamille ehdottomasti nolo, mutta mahdollisesti myös kohtalokas Mestarien liiga paikkaa tavoittelevalle joukkueelle.