Mestarien liiga

UCL:n finaalijoukkueet selvillä! – City murskasi Real Madridin kotonaan

Manchester City eteni UCL:n finaaliin.

Mestarien liigan finaalijoukkueet ovat selvillä. Aikaisemmin tiensä loppuotteluun selvittäneen Inter Milanin vastustaja selvisi Manchester Cityn ja Real Madridin välisestä kamppailusta.

Manchester City aloitti Etihadilla pelatun ottelun hurjalla sykkeellä. Real Madrid oli pakotettu omalle kuudentoista rajalle puolustamaan, kun City rummutti hyökkäyksiään jatkuvalla syötöllä. Maali roikkui ilmassa heti ensi hetkistä lähtien, mutta Thibaut Courtoisin loistavat pelastukset pitivät vieraita pystyssä.

Reilun 20. minuutin kohdalla kuitenkin helähti, kun laidalta keskustaan murtautunut Bernardo Silva laukoi vastustamattomasti etukulmaan. Madrid ryhdistäytyi hieman tämän jälkeen, muttei päässyt Toni Kroosin ylärimaan suuntautunutta laukausta lähemmäs.

Silva osui toistamiseen ennen taukovihellystä ja ottelu näytti olevan ohi.

Espanjalaisten oli pakko nostaa riskitasoa toisella puoliajalla, mutta rauhallisesti pelannut City säilytti muotonsa, eikä joutunut todellisen paineen alle.

Madrid ei saanut syöttömyllyään missään vaiheessa kunnolla käyntiin ja joutui epätoivoiseen tehtävään, kun Kevin De Bruynen sivuvapaapotku painui Eder Militaon kautta omaan maaliin. Lopussa vaihdosta kentälle tullut Julian Alvarez viimeisteli pelin viimeisen maalin lisäajalla, joten City etenee finaaliin yhteismaalein 5-1.