Mestarien liiga

Manchester Cityn kausi sai kruununsa! – Mestarien liigan mestaruus ratkesi uskomattomalla tavalla: “Tänään teimme historiaa”

Manchester City juhli Mestarien liigan voittoa

Manchester City pääsi vihdoin ja viimein juhlimaan Mestarien liigan mestaruutta sen kaadettua finaalissa Inter Milanin.

Pep Guardiolan Manchester City pääsi vihdoin nostamaan kauan odotetun Mestarien liigan pokaalin Istanbulin illassa, kun se kaatoi finaalissa Inter Milanin.

City oli finaalissa maalin verran parempi ja voitti ottelun 1-0. Kukaan taivaansinisten pelaajista ei yltänyt aivan parhaimpaansa, mutta riittävän hyvä esitys riitti tällä kertaa Citizensille. Hermostuneisuus paistoi Cityn otteista erityisesti ensimmäisellä puoliajalla.

– Tänään teimme historiaa. Emme olleet parhaimmillamme ensimmäisellä puoliajalla. Epäröimme. Tiesimme, että meidän oli pelattava paremmin toisella puoliajalla, Cityn kapteeni Ilkay Gundogan totesi.

Toiselle jaksolle City paransikin ja 68. peliminuutilla Rodri laukoi upeasti illan ainoan osuman. Pallo kimposi Interin boksissa täydellisesti Rodrin eteen ja espanjalaisen laukoi täydellisen vedon Interin verkkoon.

Vain paria minuuttia myöhemmin Inter oli todella lähellä tasoitusosumaa. Federico Dimarco pääsi puskemaan aivan Cityn maalin edessä kahdesti; ensimmäinen yritys kimposi ylärimaan ja toisen blokkasi epäonnisesti Dimarcon tiimikaveri Romelu Lukaku.

Lukaku oli aivan ottelun viime hetkillä päästä hyvittämään blokkinsa, kun mies pääsi täysin vapaana puskemaan vitosen viivalta. Belgialaishyökkääjä suuntasi puskunsa kuitenkin suoraan päin Edersonia ja City piti maalinsa puhtaana.

Mestarien liigan mestaruus kruunasi Guardiolan Cityn kauden sekä triplamestaruuden. Mestarien liigan mestaruus on Citylle sen seurahistorian ensimmäinen. Guardiolasta tuli sen myötä ainoa valmentaja, joka on yltänyt triplamestaruuteen kahdesti: vuonna 2009 Barcelonan kanssa ja nyt Cityn.