Serie A

AC Milan vei Serie A:n huippukamppailun nimiinsä – Roma kaatui miesylivoimastaan huolimatta

AS Roma - AC Milan

Italian Serie A tarjosi perjantaina todellisen huippuottelun, kun AS Roma ja AC Milan iskivät yhteen Stadio Olimpicolla. Jose Mourinhon suojatit joutuivat kotiedustaan huolimatta ahtaalle milanolaisten näyttäessä suuruutensa.

AC Milan aloitti pirteästi AS Roman kotiluolassa pelatun kamppailun. Valkopaitainen vierasjoukkue hallitsi kenttätapahtumia suvereenisti rakennellen hyviä aihioita toisensa perään. Roman pelinrakentelu tökki pahemman kerran ja joukkue sortui hätäisiin ratkaisuihin paineen alaisena.

Pallo oli ensimmäisen kerran maalissa ennen kymmenen minuutin täyttymistä. Milanille tuomittiin rangaistuspotku Ruben Loftus-Cheekiin kohdistuneen rikkeen seurauksena. Ranskalaishyökkääjä, Olivier Giroud ei erehtynyt vaan vei tyylikkäästi joukkueensa maalin karkumatkalle.

Roma alkoi päästä pikkuhiljaa paremmin mukaan, mutta tauolle siirryttiin vieraiden johdossa.

Toinen puoliaika sai Roman kannalta katastrofaalisen startin. Rafael Leao iski kauniisti ilmasta heti ensimmäisten minuuttien aikana.

Pelin tempo putosi tämän jälkeen huomattavasti ja Giallorossi näytti lyödyltä. Milan-puolustaja, Fikayo Tomori otti toisen keltaisen korttinsa tunnin kohdalla, jonka myötä isännät pääsivät miehen ylivoimalle.

Paine alkoi kasvaa vieraiden kenttäpuoliskolla ja Roman paidassa debytoinut Romelu Lukaku väläytteli vaarallisuuttaan. Leonardo Spinazzola laukoi kotijoukkueen maalin päähän loppuhetkillä. Kiri jäi lopulta kuitenkin vajaaksi, joten Milanille arvokkaat pisteet Stadio Olimpicolta 2-0 voiton myötä.