Maajoukkueet

Brasilia näyttävään voittoon! – Neymar teki historiaa

Neymar

Brasilia avasi MM-karsintaurakkansa voitokkaasti murskaamalla Bolivian 5-1. Yksi kentän näkyvimmistä pelaajista oli Neymar Jr, joka nousi maansa kaikkien aikojen parhaaksi maalintekijäksi onnistuttuaan kahdesti.

Fernando Dinizin valmentama Brasilia ei jättänyt karsinta-avauksessaan Bolivialle juurikaan saumoja. Keltapaidat liitelivät selkeään 5-1 voittoon, mutta joukkue sai myös jobinpostia Gabriel Magalhaesin loukkaantumisen myötä.

Ottelun askelmerkit olivat selvillä heti ensimmäisistä minuuteista lähtien. Brasilialle tuomittiin rangaistuspotku 17. minuutin kohdalla. Vetovastuun ottanut Neymar kuitenkin epäonnistui yrityksessään.

Real Madridin hyökkääjä Rodrygo vei brassit johtoon hetkeä myöhemmin ja tauolle siirryttiin 1-0 lukemissa.

Raphinha osui heti toisen jakson alkajaisiksi ja Rodrygo onnistui toistamiseen vieden maansa kolmen maalin karkumatkalle.

Neymar vastasi joukkueensa neljännestä maalista. Kyseessä oli historiallinen osuma, sillä sen myötä Neymar nousi legendaarisen Pelen ohi Brasilian kaikkien aikojen parhaaksi maalintekijäksi.

Bolivia kavensi ottelun lähes ainoasta tilanteestaan, kun Victor Abrego tälläsi pallon kauniisti yläkulmaan. Neymar vastasi ottelun loppulukemista lisäajan kolmannella peliminuutilla.

Näin ollen brasseille arvokas voitto, jonka arvoa Magalhaesin loukkaantuminen kuitenkin himmentää.