Aston Villa nousi jaetulle kärkipaikalle – Vajaamiehinen Burnley taisteli sitkeästi

Douglas Luiz, Aston Villa.

Aston Villa palasi voittojen tielle Valioliigassa, kun Burnley taipui tiukan taistelun jälkeen 3-2 numeroin. Villa nousi voittonsa myötä sarjan jaetulle kärkipaikalle yhdessä Liverpoolin kanssa.

Edellisessä ottelussaan Manchester Unitedille taipunut Aston Villa sai Valioliigan lauantain ottelukierroksella vastaansa Burnleyn. Unai Emeryn suojatit lähtivät peliin valtavana ennakkosuosikkina, mutta ottelusta muodostui pienten marginaalien kamppailu.

Ensimmäinen puoliaika lähti liikkeelle suhteellisen tasaisissa merkeissä. Villa siirtyi johtoon 28. minuutilla Leon Baileyn rikottua kuparisen.

Burnleyn tasoitus syntyi kuitenkin nopeasti, sillä Mohamed Amdouni onnistui vain kahta minuuttia myöhemmin.

Moussa Diaby huudatti kotiyleisöä ennen taukoa, joten toiselle jaksolle lähdettiin Villan 2-1 johdossa.

Burnleyn urakka vaikeutui merkittävästi vajaan tunnin kohdalla, kun Sander Berge lensi pihalle toisen keltaisen korttinsa myötä. Vieraat eivät kuitenkaan suostuneet luovuttamaan, vaan punnersivat vajaamiehisenä tasoihin Lyle Forsterin osumalla.

Ottelu oli päättymässä pistejakoon, mutta Villa Parkin yleisö sai lopulta haluamansa, kun isännille tuomittiin rangaistuspotku varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Douglas Luizin viimeistely ei jättänyt Burnleyn maalia vartioineelle James Traffordille mitään saumaa, joten pisteet jäivät kotijoukkueen haltuun.