Valtava takaisku ManUn haaveille – Erik ten Hag selitteli: “On nähtävä isompi kuva”

Erik ten Hag uskoo Unitedin suunnan olevan oikea Fulham tappiosta huolimatta

Manchester Unitedin Mestarien liiga -haaveet kokivat kovan kolauksen, kun joukkue taipui Valioliigassa viime hetken maalilla Fulhamille 1-2.

Molemmat joukkueet kolkuttivat maalin raameja lauantain ottelussa, mutta Fulham oli se, joka onnistui pallon ensimmäisenä verkkoon saamaan. Calvin Bassey latasi reilun tunnin pelin kohdalla kulmapotkussa pallon läheltä maalin kattoon.

Lopputulos pisteiden jakamisesta näytti todella todennäköiseltä, kun Harry Maguire toi isännät 89. minuutin kohdalla tasoihin. Fulham ei kuitenkaan tulokseen vielä ollut tyytyväinen ja Alex Iwobi laukoikin lisäajan 7. minuutilla pallon ohi jähmettyneen André Onanan ja Fulham juhli täyttä pistepottia.

Tappio on Mestarien liiga paikasta taistelevalle Unitedille ikävä takaisku. Se on nyt kahdeksan pistettä neljäntenä olevaa Aston Villaa perässä, kun kausi kääntyy loppusuoraa kohden.

United-manageri Erik ten Hag vakuutteli kuitenkin, että joukkueen suunta on tappiosta huolimatta oikea.

– Yhden tappion jälkeen on nähtävä isompi kuva – ja isompi kuva näyttää erittäin hyvältä, hollantilaisvalmentaja vakuutteli.

Vaan tappio ei suinkaan ole Unitedin ensimmäinen tai ainoa. Tappio on itse asiassa joukkueen tämän kauden kymmenes Valioliigassa. Sir Alex Fergusonin aikana United ei hävinnyt yhdellä kaudella kertaakaan kymmentä kertaa Valioliigassa.

Ten Hagin puolustukseksi on toki todettava, että loukkaantumiset ja poissaolot parhaillaan Unitedia kiusaavat.

– Kun saamme loukkaantumiset takaisin, joukkueessa on enemmän tasapainoa. Meidän on myös vahvistettava joukkuetta siirtoikkunassa.

– Olemme ehdottomasti menossa oikeaan suuntaan. Kun kaikki ovat käytettävissä, meillä on siis erittäin hyvä joukkue, ten Hag totesi.