Cityn tähti paljastaa Guardiolan neronleimauksen Manchesterin derbyssä: “Manageri tietää aina parhaiten”

Phil Foden, Manchester City.

Manchesterin derby päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen Cityn hyväksi lukemin 3-1. Etihadilla pelatun kamppailun suurimmaksi sankariksi nousi kaksi maalia tehnyt Phil Foden.

Sunnuntaina pelatusta Manchesterin derbystä ei jännitystä puuttunut. City hallitsi odotusten mukaisesti palloa, mutta United aloitti kuitenkin ottelun maalinteon. Marcus Rashfordin kanuuna muutti lukemat 0-1:een vain kahdeksan minuutin jälkeen.

City otti tämän jälkeen pelin entistä selvemmin hallintaansa, mutta Unitedin puolutus kesti aina taukoon asti.

Isäntien paine tuotti lopulta tulosta vajaan tunnin kohdalla, kun Phil Foden tasoitti pelin. Sama mies oli asialla jälleen 80. minuutin kohdalla, ja Erling Haaland viimeisteli loppulukemat hetkeä myöhemmin.

Ottelun suurin sankari Foden paljasti Pep Guardiolan oivalluksen, joka ratkaisi lopulta ottelun.

– Manageri käski minun vaihtaa puolia Bernardo Silvan kanssa. Minä vaihdoin ja hetken kuluttua onnistuin tekemään toisen maalini. Manageri tietää aina parhaiten ja kuuntelin häntä. Lopulta se kannatti, Foden tuumi 90minin mukaan.

City nousi voitollaan pisteen päähän sarjan kärkipaikkaa hallussaan pitävästä Liverpoolista. ManU:lle tappio oli kova isku, sillä UCL-paikka on nyt 11 pisteen päässä.