Entinen Valioliiga-tähti ruoski Manchester Cityn esitystä Anfieldillä kovin sanoin: “Luulin, että he olisivat jo oppineet”

Gary Neville odotti Manchester Cityltä enemmän Liverpoolia vastaan

ManU-legenda Gary Neville tietää kokemuksesta, ettei hyvänolon tunteeseen kannata tuudittautua liikaa Liverpoolia vastaan Anfieldillä.

Valioliigan mestaruuskamppailu tiivistyi entisestään, kun Liverpool ja Manchester City päätyivät Anfieldillä sunnuntaina 1-1 tuloksen myötä pistejakoon.

City nousi ottelussa ensimmäisellä puoliajalla johtoon John Stonesin ovelalla osumalla Kevin De Bruynen antamasta kulmapotkusta. Liverpool otti puoliajan loppua kohden pelin hallinnan kuitenkin itselleen ja oli toisella puoliajalla melko selvästi vahvempi osapuoli.

Asiantuntija Gary Neville ihmetteli pelin jälkeen Cityn vaisua esitystä. ManU-legenda odotti Pep Guardiolan joukolta enemmän.

– Luulin, että City voittaisi täällä tänään, Neville myönsi.

Anfield on ollut Guardiolalle tämän City-uran aikana vaikea paikka, eikä espanjalaismanageri ole onnistunut punaisten hornankattilasta kampeamaan voittoa kuin kerran. Tuonkin koronapandemian aikaan, kun fanit eivät stadionille päässeet.

– He ovat loistava joukkue, yksi parhaista, joita olemme koskaan nähneet, mutta kun he siirtyivät 1-0 johtoon, he alkoivat löysäillä pallon kanssa. He laskivat tempoaan ja rytmiään ja kuin kutsuivat sekasorron luokseen.

– En tiedä, miksi he tekevät sitä täällä. En ymmärrä, miksi he eivät ole oppineet, entinen englantilaistähti ihmetteli.

Neville tietää omalta pelaajauraltaan, ettei Anfieldillä ole helppo pisteitä napata. Mies näkeekin, että Cityn olisi pitänyt hakea toista ja kolmatta osumaa tiukemmin.

– Et ole koskaan turvassa tällä kentällä.

– Voittaaksesi täällä, et voi ajatella, että olet OK. Voit ehkä kuluttaa kelloa muutaman minuutin lopussa, mutta et voi tehdä sitä 65 minuuttia, niin kuin mielestäni City yritti tänään.