Copa del Rey

Athletic Bilbao on Copa del Reyn mestari! – Finaali ratkesi vasta rangaistuspotkujen jälkeen!

Athletic Bilbaon kannattajat saivat aihetta juhlaan.

Kuninkaan cupin, eli Copa del Reyn finaalista muodostui hieno kamppailu. Vastoin kaikkia odotuksia loppuotteluun edenneet Athletic Bilbao ja Mallorca pistivät pystyyn näytelmän, joka ei jättänyt ketään kylmäksi.

Estadio de La Cartujalla pelattu Copa del Reyn finaali käynnistyi suhteellisen varovaisissa merkeissä. Yllättäen loppuotteluun tiensä selvittänyt Mallorca oli alussa aavistuksen aktiivisempi Athletic Bilbaon ollessa hieman telineissä.

Ensimmäinen maali näki päivänvalon 21. minuutilla, kun Mallorcan Dani Rodriguez onnistui kulmapotkun jälkitilanteesta. Bilbao heräsi tämän jälkeen horroksestaan ja sai pelistä enemmän otetta.

Etenkin siirtohuhujen kohteena oleva Nico Williams oli alati vaarallinen omalla laidallaan, mutta taukoa lähdettiin viettämään Mallorcan 1-0 johdossa.

Bilbao aloitti toisen jakson isännän ottein ja löi puntit tasoihin viiden minuutin jälkeen Oihan Sancetin maalilla.

Mallorca valui tämän jälkeen entistä alemmas Bilbaon hakiessa johtomaalia. Hyvistä aihioista huolimatta sellaista ei kuitenkaan syntynyt, joten edessä oli jatkoaika.

Sama kaava jatkui myös jatkoajalla. Bilbao hallitsi kenttätapahtumia Mallorcan kytätessä vastaiskun paikkoja. Molemmissa päissä nähtiin muutama hyvä tilanne, mutta lukemat säilyivät ennallaan.

Näin ollen ratkaisua jouduttiin hakemaan rangaistuspotkukilpailusta asti. Bilbaon jokainen pilkku upposi sisään Mallorcan epäonnistuttua kahdesti. Finaali sai dramaattisen päätöksen, mutta pelitapahtumia peilaten, Bilbaon mestaruutta voidaan pitää oikeutettuna.