FA Cup

Citylle jättimäinen pettymys Wembleyllä! – Guardiola otti syyt niskoilleen: “Se oli minun virheeni”

Pep Guardiola

Pep Guardiola uskoo, että hänen huono pelisuunnitelmansa oli syypää Manchester Cityn shokkitappioon FA Cupin finaalissa.

Manchester City saapui Wembleylle lauantaina vain yksi asia mielessään. Pep Guardiolan joukkueella oli mahdollisuus tulla Englannin jalkapallohistorian ensimmäiseksi joukkueeksi, joka on voittanut FA Cupin kahdesti peräkkäin.

Kuten aiemmin uutisoimme, Manchester United pisti kuitenkin pystyyn eheän esityksen ja vei pelin nimiinsä.

Alejandro Garnachon ja Kobbie Mainoon maalit veivät Unitedin 2-0-johtoon ensimmäisellä puoliajalla Erik ten Hagin miehistön pelatessa ehkä kautensa parhaat 45 minuuttia.

City paransi tauon jälkeen, kun Guardiola vaihtoi Manuel Akanjin ja Jeremy Dokun sisään ja siirsi John Stonesin keskikentälle, mutta Dokun myöhäinen osuma tuli liian myöhään Citizensin kannalta.

– Onnittelut Man Unitedille, Guardiola totesi London Evening Standardin mukaan.

– Mielestäni pelisuunnitelmani ensimmäisellä puoliajalla ei ollut hyvä. Toinen puoliaika oli paljon parempi. Olimme intensiivisempiä, osittain siksi, että olimme 2-0 tappiolla eikä meillä ollut mitään hävittävää.

– Päätösteni vuoksi emme olleet oikeissa asemissa hyökätä heitä vastaan (ensimmäisellä puoliajalla). Se oli minun virheeni, pelisuunnitelmani ei toiminut.