Eurooppa-liiga

Erik ten Hagilta iso pyyntö faneille – United-faneilta tyly tuomio

instagram / @manchesterunited

Fanien keskuudessa vaaditaan Manchester United -managerille Erik ten Hagille potkuja.

“Älkää tuomitko meitä vielä. Tuomitkaa meidät kauden lopuksi.” Näin vetosi Manchester United -manageri Erik ten Hag fanien ja asiantuntijoiden suuntaan jälleen yhden pettymyksen jälkeen, kun United pelasi dramaattisen 3-3 tasapelin Porton kanssa Eurooppa-liigassa torstaina.

Fanien mitta on ten Hagin kohdalla tullut kuitenkin täyteen, eikä armoa tai aikaa tunnu hollantilaisvalmentajalle enää fanien keskuudesta löytyvän.

Harry Maguire tasoitti sensaatiomaisesti ottelun lisäajalla ja pelasti Unitedin totaaliselta nöyryytykseltä. Riemunkiljahduksia ei punaisten paholaisten leiristä siitäkään huolimatta kuulunut.

United avasi ottelun vahvasti ja se johtikin ottelua 20 minuutin pelin jälkeen Marcus Rashfordin ja Rasmus Højlundin maaleilla 2-0. Tämän jälkeen alamäki kuitenkin alkoi, eikä ten Hagin tai fanien auttanut kuin katsoa epäuskoisena kun Unitedin pakka hajosi käsiin.

Porto nousi vielä ensimmäisellä puoliajalla Pepen sekä Samu Omorodionin maaleilla tasoihin. Toisella puoliajalla Omorodion iski vielä toisen ja vei isännät johtoon. Kaiken kukkuraksi United-kippari Bruno Fernandes katseli toisessa peräkkäisessä ottelussa punaista korttia.

Vaihdosta sisään tulleen Maguiren tasoitus lämmitti United-leirissä hieman, mutta ei riittävästi. Punaisten peliesitys ja ten Hagin pelitaktiikka jätti paljon toivomisen varaa ja hollantilaisluotsin päätä vaadittiinkin ottelun jälkeen pölkylle.

Erityisesti ten Hagin päätös ottaa Rashford puoliajalla vaihtoon herätti paljon kritiikkiä.

– Ei ollut mitään ongelmia, meidän on vain pyöritettävä pelaajia. Alejandro Garnacho on meidän hyökkäysuhka tällä hetkellä, ja otimme hänet penkiltä mukaan, ten Hag kertoi päätöksestä ottaa pirteästi pelannut Rashford vaihtoon.

– Tarvitsemme tuoreita pelaajia sunnuntaina. Kaikki menee suunnitelman mukaan, hollantilainen perusteli.

Kritiikin rinnalla sosiaalisessa mediassa osoitettiin myös tukea ten Hagille. Monet fanit muistuttivat, ettei Roomaa rakennettu päivässä ja peräänkuuluttivat ten Hagille edelleen luottamusta sekä aikaa.

Hollantilainen vakuuttelee edelleen, että joukkueen sisällä otetaan jatkuvasti askeleita oikeaan suuntaan. Tulosten olisi kuitenkin seurattava pian perässä tai mies joutunee pian työnhakuhommiin.

Seuraava mahdollisuus parannella imagoaan koittaa ten Hagilla ja Unitedilla sunnuntaina, kun punaiset paholaiset matkaavat Valioliigassa Aston Villan vieraaksi.