Teemu Pukki maalin makuun! – Chelsea murskavoittoon Valioliigassa

Norwich City v Brentford, teemu pukki osui

Valioliigan lauantain kierros piti sisällään kaikenkaikkiaan seitsemän ottelua ja kierroksella nähtiin paljon suurimaalisia otteluja. Suomalaisittain mielenkiintoisimmassa ottelussa Teemu Pukin Norwich joutui pettymään kotonaan. Sarjan kärkiseuroihin lukeutuva Chelsea ei antanut Burnleyn yllättää.

Paluun avaukseen lähes vuoden tauon jälkeen tehnyt Christian Eriksen sai juhlia joukkueensa Brentfordin kanssa hienoa 3-1 -vierasvoittoa. Tanskalainen pelasi ottelussa täydet peliminuutit.

Brentford kaatoi lauantain ottelussa Teemu Pukin edustaman Norwichin. Brentfordin kaikki maalit menivät Ivan Toneyn nimiin. Ensimmäisellä jaksolla hyökkääjä onnistui tekemään maalin pelitilanteesta ja toisella jaksolla 25-vuotias englantilainen osui kahdesti rangaistuspotkusta. Norwichin ainokaisen iski Pukki toisen puoliajan lisäajalla. Maali oli kotkalaisen kauden seitsemäs Englannin pääsarjassa.

Chelsea piti mestaruustaistonsa ohuesti vielä elossa ottamalla tyylipuhtaan 4-0 -vierasvoiton putoamista vastaan pelaavasta Burnleysta. Chelsea iski kaikki maalinsa toisella jaksolla ja näistä kaksi meni saksalaishyökkääjä Kai Havertzin nimiin. Muista maaleista vastasivat yhdysvaltalaishyökkääjä Christian Pulisic ja englantilaispuolustaja Reece James. Chelsean ero Valioliigaa johtavaan Manchester Cityyn on 13 pistettä. Chelsealla on peli vähemmän pelattuna.

Päivän päättäneessä Valioliiga-kamppailussa Liverpool juhli 1-0 -kotivoittoa West Hamista. Jurgen Kloppin valmentaman joukkueen ainokaisesta vastasi senegalilaishyökkääjä Sadio Mane ottelun avausjaksolla. Liverpoolilla oli ottelussa lukuisia maalintekopaikkoja, mutta lisämaaleja ei enää nähty.

Liverpoolilla on ensi viikolla luvassa kotiottelu Interiä vastaan Mestarien liigasta. Liverpool voitti ensimmäisen osan vieraissa 2-0 -lukemin, joten joukkueelle riittää kotiottelustaan tasapeli jatkopaikkaan. Valioliigassa joukkue pelaa kaksi seuraavaa ottelua vieraissa Brightonin ja Arsenalin vieraana. Mestaruustaistelun kannalta iso ottelu Manchester Cityä vastaan vieraissa on luvassa huhtikuun 10. päivänä.