Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Valioliiga

Arsenal-fanilla paloi pinna internetissä – edessä mahdollisesti jopa kaksi vuotta vankilaa

Maupayn tappouhkauksista syyte
AOP

Ammattiurheilijat ja julkisuuden henkilöt joutuvat usein nettihäiriköinnin tai trollauksen uhreiksi, tällä kertaa häiriköinti kuitenkin eteni poikkeuksellisesti syytteeseen saakka.

Brighton Hove & Albionin Neal Maupay sai tappouhkauksia internetin välityksellä viime kesäkuussa pelatun Arsenal pelin jäljiltä. 24-vuotias hyökkääjä teki pelissä voittomaalin lisäajalla.

Tätäkin enemmän katkeruutta kuitenkin faneissa herätti miehen tarpeeton törmäys Arsenalin Bernard Lenon kanssa. Törmäyksen seurauksena Arsenal maalivahti kannettiin paareilla pois kentältä.

Pelin jälkeen singaporelainen 19-vuotias Derek Ng De Ren, lähetti tappouhkauksia Neal Maupaylle ja uhkasi myös vahingoittavansa ranskalaisen perhettä.

Yleensä ongelmana on ollut, että netin huutelusta ei ole tullut rangaistuksia.

Tällä kertaa Valioliigan ja eri poliisivoimien yhteistyö kuitenkin johti pidätykseen saakka. Singaporen lakien mukaisesti nuorukaista voi odottaa tappouhkauksista jopa 10 000 punnan sakot tai maksimissaan 2 vuotta vankeutta.

Brighton Hove & Albion hyökkääjä toivoi, että tapaus toimisi myös varoituksena muille häiriköille, että uhkailusta voi joutua vastuuseen.

Englannin liigoissa ollaan keskusteltu paljon pelaajien häirinnästä

Niin rasistista häiriköintiä kuin muutakin uhkailua on pyritty suitsimaan pois jalkapallosta. Kuitenkin internetissä käytöstä on ollut vaikea valvoa.

Muun muassa Suomen Glen Kamara joutui rasistisen häiriköinnin hampaisiin, jonka jälkimainingeissa Englannissa pelaavat jalkapalloilijat viettivät sosiaalisen median boikottia. Rasistisen käytöksen hampaisiin on myös joutunut lähiviikkoina Manchester Unitedin Fred.

Jopa Englannin parlamentti sääti uusia lakeja saadakseen sosiaalisen medianalustoja suitsimaan huonoa käytöstä. Jatkossa sosiaalisenmedian jätit voivatkin kohdata miljardisakkoja, jos ne eivät moderoi käyttäjiensä vihapuheita.

Neal Maupayn esimerkki näyttää, että myös internetin rasistiseen häiriköintiin voitaisiin puuttua. Ja voimavarat riittäisivät myös yli valtiorajojen, kuitenkin jää nähtäväksi puututaanko muuhun häiriköintiin yhtä voimakkaasti.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Valioliiga