Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Siirtouutiset

Arsenal-legenda toiselle puolelle Lontoota Crystal Palacen peräsimeen

Patrick Vieira
AOP

Crystal Palace on ilmoittanut seuraavaksi valmentajakseen 45-vuotiaan Arsenal Legendan Patrick Vieiran pitkän palkkausprosessin jälkeen.

Patrick Vieira aloittaa Crystal Palacen peräsimessä välittömästi ja tuo nuorekkuutta ja uusia tuulia, muutoksen keskellä olevaan joukkueeseen. Mies tulee korvaamaan viime kauden päätteeksi eläköitynyttä 73-vuotiasta Roy Hodgsonia. Englannin kokeneimman valmentajan saappaita tuleekin täyttämään englannin korkeimmalla tasolla valmentajana kastamaton ranskalainen.

Vieira on solminut kolmen vuoden sopimuksen Crystal Palacen kanssa, jota hän kommentoi haastattelussa.

”Olen todella innoissani mahdollisuudesta palata Valioliigaan… Uskon tämän olevan todella mielenkiintoinen projekti puhuttuani joukkuejohdon kanssa heidän kunnianhimostaan ja suunnitelmista”

Haastattelun pohjalta kuulosti siltä, että lähivuosina joukkue aikoo erityisesti keskittyä oman akatemiansa kehitykseen.

Vaikka valmentajana Vieira on kokematon Valioliigassa, on hän toki pelannut paljon Englannissa. Mies toimi muun muassa Arsenalin ”Invinciblesin” kapteenina, kun lontoolaiset pelasivat tappiottaman 2002-2003 kauden. Vuonna 2009 mies siirtyi Manchester Cityyn kaudeksi ennen eläköitymistään pelaajana ja siirtymistä Manchester Cityn jalkapalloakatemian ja reservijoukkueen valmentajaksi.

Ja vaikka Vieira ei ole Englannissa vielä toiminut ykkösvalmentajana, on hän kerännyt kokemusta Yhdysvalloissa ja Ranskassa.

Vieira valmensi 2,5 vuotta New York Cityä, joka on Manchester Cityn sisarjoukkue. Tällöin miehestä povattiin Pep Guardiolan seuraajaa, jos mies lähtisi seurasta.

Tänä aikana hän varmisti kaksi playoff paikkaa. Hänen aikana kukaan muu valmentaja ei voittanut sarjassa enempää runkosarja otteluita, mutta playoff menestyksen puute jyrsi miehen mainetta. New Yorkissa Vieira tunnettiin ennen kaikkea viihdyttävästä ja hyökkäävästä tyylistään.

Kun Pep Guardiola kirjotti jatkosopimuksen 2018, oli selkeää, että Vieira ei vielä toviin tulisi pääsemään Manchester Cityn peräsimeen. Mies kuitenkin halusi uusia haasteita ja siirtyi Ranskan OGC Nice joukkueen johtoon. Nizzalaisten peräsimessä mies pääsi Ranskan liigan 7. ja 5. sijoille, jotka niin ikään olivat mainioita suorituksia joukkueelta, jossa ei tähtipelaajia vilissyt.

Viime joulukuussa miehen ura ranskassa päättyi kuitenkin potkuihin viiden perättäisen tappion jälkeen.

Nyt 179 ottelua valmentanut Vieira omaa tarvittavaa kokemusta mitä Valioliiga-valmentaminen vaatii. Mies joutuu rakentamaan joukkuetta tyhjistä kun 11. ykkösjoukkueen pelaajan sopimukset ovat umpeutuneet kesän aikana ja moni 18 jäljellä olevasta pelaajasta painii työlupa- ja loukkaantumisongelmien kanssa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Siirtouutiset