Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

UEFA tekemässä Huuhkajia hyödyntäviä muutoksia EM-kisojen formaattiin

Huuhkajat
AOP

Euro 2020 turnaus on juuri saatu päätökseen, mutta UEFA on jo suunnannut katseensa tulevaan. Se suunnittelee nimittäin uutistoimisto AP:n mukaan turnauksen formaatin muuttamista niin, että turnaukseen pääsisi 24 joukkueen sijaan 32 joukkuetta mukaan. UEFA pyrkii mitä luultavammin seuraamaan FIFAn jalanjälkiä, sillä FIFA uudistaa MM-kisoja vuonna 2026, kun se nostaa turnauksen osallistujamäärää 32:sta 48:aan.

EM-turnaukseen mukaan pääsevien joukkueiden määrää nostettiin vastikää vuonna 2016 16:sta 24:ään. Mahdollinen joukkuemäärän lisääntyminen tulisi voimaan vuoden 2028 kisoissa, joiden järjestäjien hakuprosessi lähtee hiljalleen käyntiin. Vuoden 2028 kisojen isäntämaa tai isäntämaat päätetään vuoden 2023 lopussa.

Uudella 32 joukkueen formaatilla turnaukseen mahtuisi siis mukaan yli puolet UEFAn nykyisistä jäsenmaista. Tällä hetkellä UEFAn jäsenmaita on nimittäin 55. Suuremman joukkumäärän myötä myös turnauksen tasoero väistämättä kasvaisi.

Suomen ja Huuhkajien kannalta uudistus olisi kuitenkin suotuinen, sillä se lisäisi joukkueen mahdollisuuksia päästä kisoihin mukaan myös tulevaisuudessa.

32 joukkueen formaatilla saataisiin kisojen lohkovaiheesta myös selkeämpi, sillä useamman joukkueen lohkovaiheessa ei tarvittaisi enää lohkokolmosten vertailua.

Uudenlainen kisaformaatti muuttaisi myös turnaukseen johtavia karsintoja hieman. Perinteiset karsinnat lakkautettaisiin ja suosittu Kansojen liiga toimisi puolestaan turnauksen karsintana.

UEFA pyrki EM-kisaformaattiaan uudistamaan jo vuoden 2020 kisoihin, kun se päätti jakaa ottelut ympäri Eurooppaa 11 eri kisakaupunkiin. Tämä kokeilu taitaa kuitenkin jäädä yhteen kertaan, sillä se nostatti paljon kritiikkiä niin joukkueilta kuin faneiltakin. UEFA on ilmoittanutkin jo, ettei mitä luultavammin vastaavanlaista turnausta enää uudestaan järjestä ja ensi kisoissa palataankin perinteisempään formaattiin, kun kisoja isännöi yksi isäntämaa – Saksa.

Vuoden 2028 isäntämaa on tosiaan vielä auki. Mahdollisena isäntänä kisoille on pidetty Italiaa, mutta maan tulisi investoida ensin paljon stadioneihinsa, jotta se pystyisi vastaamaan edes 24 joukkueeen turnauksen volyymiin. Myös Venäjää on pidetty mahdollisena vaihtoehtona, sillä infrastruktuuri maalla on vuoden 2018 MM-kisojen jäljiltä jo hallussa. Myös Turkki olisi mitä ilmeisemmin halukas kisoja isännöimään, sillä sitä ei isäntämaaksi valittu vuosina 2012 tai 2016.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut