Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

EM-kisat 2021

MTV: Uefa aikoo haudata kritiikkiä nostattaneen EM-kisaformaatin

Aleksander Čeferin Uefa
AOP

Jalkapallon tämän vuoden EM-kisat on jaettu pitkin poikin Eurooppaa eri isäntäkaupunkien välille tavanomaisen 1-2 isäntämaan sijaan. Ratkaisu on nostattanut suuresti protestointia ja Uefa aikookin luopua siitä.

Uefa teki silloisen puheenjohtajansa Michel Platinin johdolla vuonna 2012 päätöksen kisojen jakamisesta maanosan eri kolkkiin sen sijaan, että kisat järjestettäisiin tuttuun tyyliin yhdessä tai korkeintaan kahdessa isäntämaassa. Päätöstä perusteltiin EM-kisojen 60-vuotisjuhlilla.

Otteluita isännöimään valittiin alun perin kaikkiaan 13 stadionia ympäri Eurooppaa. Koronapandemia laittoi kuitenkin matkustusrajoitusten takia asiat uusiksi, ja lopulta Uefa päätyi 11 kisakaupunkiin.

Formaatti on herättänyt runsaasti kritiikkiä esimerkiksi siitä, että Englanti sai pelata kaikki lohkovaiheen ottelunsa sekä välierät ja loppuottelun kotikentällään Lontoossa. Myös pitkät matkustukset, kaukaisimmillaan Azerbaidžanin Bakuun asti, ovat herättäneet vastalauseita.

Vuonna 2016 Uefan puheenjohtajaksi valittu slovenialainen Aleksander Čeferin on nyt tehnyt irtioton edeltäjänsä Platinin ajamista päätöksistä BBC:n haastattelussa.

– Minä en sitä enää tue. Se on liian haastava, eikä myöskään ole aivan oikein, että jotkut joukkueet matkustavat yli 10 000 kilometriä ja toiset 1 000 kilometriä, Ceferin totesi.

– Kisojen laaja jakaminen on ideana mielenkiintoinen, mutta en usko, että teemme sitä uudelleen, hän jatkoi.

Lähde: MTV

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta EM-kisat 2021