Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Jälleen uusi rasismitapaus jalkapallossa – Saksan pelaajat kävelivät kentältä pois kesken ottelun

Jordan Torunarigha
AOP

Saksan jalkapallon olympiajoukkue on jättänyt lauantaina harjoitusottelun kesken joukkueen pelaajan saamien rasististen huuteluiden takia. Saksan jalkapallojoukkue pelasi Tokion olympialaisiin valmistavaa harjoitusottelua Hondurasia vastaan, kun joukkueen pelaajat päättivät jättää ottelun kesken. Pelaajat kävelivät kentältä pois noin viisi minuuttia ennen ottelun päättymistä.

Ottelu oli tässä vaiheessa 1-1 tasatilanteessa. Saksan Felix Uduokhai oli juuri tasoittanut ottelun ennen rasistisia kommentteja. Solvausten kohteeksi joutui Saksan Jordan Torunarigha.

Saksan jalkapallon olympiajoukkue tiedotti asiasta twitter-tilillään ja kertoi pelaajien jättäneen kentän ja ottelun päätyttyä ennenaikaisesti.

”Kun yhtä joukkueemme pelaajaa solvataan rasistisesti, ei ottelun jatkaminen ole vaihtoehto”, kommentoi joukkueen valmentaja Stefan Kuntz twitterissä.

Muun muassa uutissivusto Goal vahvisti Saksan jalkapalloliitto DFB:n vahvistaneen, että rasistiset solvaukset sanoi Hondurasin joukkueen pelaaja. Ottelussa ei ollut katsojia paikalla ja se pelattiin suljettujen ovien takana Japanin Wakayamassa.

Goal julkaisi myös Kuntzin kommentit ottelun jälkeen. ”Itse peli oli todella kova tasoinen ja tempoinen. Ottelun lopussa ihmettelin, että mikä Jordanilla oli vikana ja noin viisi minuuttia ennen ottelun päättymistä syntyi kahakka.”

”Juoksin Jordanin luokse, sillä näin hänen olemuksestaan, että hän oli selvästi poissa tolaltaan. Hän kertoi, että häntä oli rasistisesti solvattu jo toistamiseen, joten yhdessä päätimme kävellä kentältä ulos, sillä se ei sovi meidän arvoihimme.”

”Koko Hondurasin joukkue tuli myöhemmin vaihtopenkkimme luo ja pyysi tapahtunutta anteeksi. Sen myötä asia oli meidän sekä Jordanin osalta käsitelty.”

Rasisimi on puhuttanut jalkapallomaailmassa valitettavan paljon tämän vuoden aikana. Viimeisimpänä on puhuttanut tapaus, jossa EM-kisojen finaaliottelun jälkeen Englannin rangaistuspotkuissa epäonnistuneet Marcus Rashford, Jadon Sancho sekä Bukayo Saka joutuivat rasististen solvausten kohteeksi.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut