Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

EM-finaalin rasistisen käytöksen pohjalta pidätetty viisi ihmistä – myös miljoonien sakot mahdollisia

Englannin fanit käyttäytyivät huonosti finaalin jälkeen
AOP

Englannin hävittyä EM-finaalin oman joukkueen fanit äityivät rasistiseen käytökseen niin kaduilla kuin internetissä.

Internetissä rasistisesti käyttäytyneitä ja pelaajia uhanneita ihmisiä on nyt pidätetty viisi. Rasistisen huutelun uhreiksi internetissä joutuivat ennen kaikkea Marcus Rashfrod, Jadon Sancho ja Bukayo Saka, jotka kaikki epäonnistuivat rangaistuslaukauskilpailussa.

Poliisi kommentoi kutsui solvauksia täysin moraalittomiksi. Tämän lisäksi Englannin poliisista ilmoitettiin, että jokainen, joka saadaan jäljitettyä rikoksen tuntomerkin täyttävästä käytöksestä internetissä, tulee näkemään vakavia seurauksia. Rasismiongelma on ollut laaja, sillä poliisin mukaan käsiteltäviä raportteja on ”merkittävä määrä”.

Marcus Rashford jätti jo aikaisemmin koskettavan viestin faneille vastaukseksi rasistiseen käytökseen. Myös Gareth Southgate on tuominnut rasistisen käytöksen pelaajiaan kohtaan anteeksiantamattomaksi.

Jopa pääministeri Boris Johnson on ottanut asiaan kantaan ja luvannut porttikiellon jalkapallostadioneille kaikille syylliseksi todetuille.

Kisojen jälkeen Englanti ja erityisesti sen fanit ovat saaneet roimasti negatiivista huomiota osakseen. UEFA aikoo avata tutkinnan finaalin jälkeisistä tapahtumista. Finaalin jälkeisenä vuorokautena jopa 264 ihmistä pidätettiin jalkapalloon liittyvien häiriöiden takia.

Englannin uuden lainsäädännön pohjalta valtio voi myös sakottaa kaikkia isoja sosiaalisen median yrityksiä, jotka eivät poista rasistisia ja muita laittomia viestejä alustoiltaan tarpeeksi nopeasti. Näin ollen jos esimerkiksi Facebookin tai Twitterin toiminnan nähdään olleen puutteellista, voivat yhtiöt kohdata useiden miljoonien sakkoja.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut